« Terug naar projecten overzicht

Make-over van karakteristiek gebouw

Depot-Zuid.jpg

In Amsterdam Zuid staat een pand met een rijke geschiedenis. Ooit ontworpen als magazijn, daarna gebruikt als kunstopslag. Nu komen er…

Locatie Amsterdam
Type Wonen
Soort Verbouw
Fase Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Bestek / Prijs- en Contractfase
Omvang 6.400 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten en Technical Management
Jaartal   2017 - 2019
Omschrijving

In het blok aan de Frans van Mierisstraat, Hondecoeterstraat en Nicolaas Maesstraat in Amsterdam Zuid staat een pand met een rijke geschiedenis. Ooit ontworpen als magazijn, daarna gebruikt als kunstopslag voor het Rijksmuseum. Nu komen er 18 zeer luxe appartementen. Voor de verbouwing van dit meer dan 100 jaar oude gebouw mag M3E het ontwerpteam integraal ondersteunen gedurende de ontwerp- en realisatiefase. Het bijzondere karakter van het pakhuis inspireerde &Prast&Hooft architecten om het pand met verfijnde aanpassingen en respect voor de oorspronkelijke architectuur te verbouwen. 

Wij mogen vanuit onze verschillende bedrijfsonderdelen het ontwerpteam mede vormgeven op het gebied van kostenadvisering, installatie engineering, bouwfysica en brandveiligheid. Tevens zullen wij straks in de prijs- en contractfase de inschrijvingen van de aannemers beoordelen en tijdens de uitvoering beoordelen we het meer- en minderwerk. Gedurende de ontwerp- en realisatiefase zullen wij ook, in samenwerking met Oostelbos & Van den Berg, het projectmanagement en de directievoering verzorgen.

Labels
Bouwfysica en Geluid
Bouwkosten Management
Brandveiligheid
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven