Een helder en actueel inzicht in uw bouw- en exploitatiekosten

Bekijk onze projecten

BIM

De term BIM is inmiddels een geaccepteerde term in de bouwwereld. BIM gaat niet om een softwareprogramma of een systeem, maar een proces waarin volgens een bepaalde methodiek wordt gewerkt.

Centraal staat het digitaal 3D gebouwmodel. Hierin kan gedurende alle planfases en de gehele levenscyclus van het gebouw alle relevante informatie worden opgeslagen, gebruikt en beheerd. Door het steeds verrijken van het 3D gebouwmodel wordt de informatie centraal opgeslagen en werkt elke discipline vanuit hetzelfde model, waardoor een maximum wordt bereikt betreffende afstemming, kwaliteit en integratie. De geïntergreerde informatie van het BIM bevat dus naast het bouwwerk zelf (3D) ook informatie voor de planning (4D), de kosten (5D) en beheer & exploitatie (6D). M3E Bouwkosten Management is als geen ander in staat om de koppeling te leggen tussen BIM en kostencalculaties.

Door het gebruik van een BIM wordt er een andere benadering gevraagd van alle betrokken partijen in het gehele ontwerp- en realisatieproces. De kostendeskundige maakt binnen de Bouw Informatie Modellering (BIM) methodiek gebruik van het 3D-model. Onze begroting koppelen wij rechtstreeks aan het 3D-model, zodat wij toegang hebben tot alle relevante informatie, die in het model is opgenomen (hoeveelheden, specificaties en visualisatie). De begroting en het 3D-model blijven door alle ontwerpfasen heen gekoppeld, zodat financiële consequenties bij wijzigingen snel inzichtelijk zijn. De voordelen van werken volgens de BIM-methodiek zijn:

  • Nauwkeurig
  • Snel
  • Hoge kwaliteit

Wij ondersteunen onze opdrachtgevers met:

  • Advisering in het opstellen van protocollen / richtlijnen.
  • Bepalen hoeveelheden / uittrekstaten (collectieve hoeveelheden staat).
  • Opstellen kostenramingen.
  • Bekijken en adviseren bouwplaatslogistiek.
  • Opstellen van een meerjarenonderhoudsplan.

Terug naar Bouwkosten Management

Bouwkosten management voor uw project?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven