Een helder en actueel inzicht in uw bouw- en exploitatiekosten

Bekijk onze projecten

Duurzaamheid

Bedrijven maken een bewuste keuze hun vastgoed bij renovatie te verduurzamen en kiezen voor duurzaamheid en energiebesparing bij nieuwbouw. Duurzaamheid is een combinatie van verschillende milieuthema’s, die tijdens de bouw extra aandacht vragen. Energiezuinigheid is een heel belangrijk onderdeel hiervan, maar zeker niet het enige.  Denk bijvoorbeeld aan mobiliteit, gezondheid, lucht, geluid, afval, water, bodem en ecologie.

M3E Bouwkosten Management zet concrete stappen in haar advisering over de integratie van milieuthema’s (mobiliteit, gezondheid, lucht, geluid, afval, water, bodem en ecologie), hergebruik van materialen (cradle to cradle), energiebesparing, innovatief en duurzaam bouwen en technische installaties.

M3E Bouwkosten Management heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van duurzaam plannen. Van het bepalen van kostenefficiënte ‘EPC-oplossingen’ tot CO2 neutraal bouwen. M3E Bouwkosten Management zorgt met diverse methoden en instrumenten voor een helder en meetbaar duurzaamheidskostenadvies. Bijvoorbeeld met EPC-norm, GPR Gebouw, BREEAM-NL, Life Cycle Costing (LCC), Cradle to Cradle, GreenCalc+, Passiefhuis, CO2 neutraal bouwen en CO2 kostencalculatie.

Duurzaam bouwen lijkt samen te vallen met hogere bouw- en investeringskosten, maar heeft juist een gunstig effect op de terugverdientijd van de investering. Al naar gelang uw duurzaamheidseisen maakt M3E Bouwkosten Management de financiële haalbaarheid van uw duurzaamheidinvesteringen inzichtelijk.

M3E Groep is participant in ICDuBo (Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen) in Rotterdam, een platform voor alle betrokkenen in het bouwproces. Doelstelling van het innovatiecentrum is het bevorderen en stimuleren van duurzame toepassingen in de gebouwde omgeving. Voor meer informatie www.icdubo.nl.

Terug naar Bouwkosten Management

Bouwkosten management voor uw project?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven