Deskundig op het gebied van brandveiligheid

Bekijk onze projecten

Bouwplantoetsing & Berekening vuurbelasting

Bouwplantoetsing

Het beoordelen van uw bouwplan kunnen wij verzorgen als onderdeel van een compleet brandveiligheidsplan. De huidige wet- en regelgeving vormt de leidraad. Bij de beoordeling van het bouwplan wordt een afweging gemaakt tussen de wensen van de opdrachtgever en de eisen uit het bouwbesluit, lokale beleidsregels, voorwaarden verzekeraar etc.

Er zal overleg plaatsvinden tussen de opdrachtgever, het bevoegd gezag en de brandweer. Dankzij hun lange ervaring en goede contacten weten onze brandveiligheid consultants precies welke afwegingen de brandweer maakt. Met andere woorden: de adviseurs van M3E Brandveiligheids Consultants spreken de taal van de brandweer en vormen zo de perfecte intermediaire partij.

Berekening vuurbelasting

In het bouwbesluit is vastgelegd dat een brandcompartiment niet groter mag zijn dan 1.000 m2 . Voor industriefuncties is dit maximaal 2.500 m2. Dit om te voorkomen dat een brand zich verder uitbreidt en onbeheersbaar wordt. In de dagelijkse praktijk van een bedrijf is deze maximum oppervlakte echter niet altijd efficiënt of werkbaar.

De methode “Beheersbaarheid van brand” van het Ministerie van Binnenlandse Zaken bepaalt, op basis van een Vuurbelastingberekening, wanneer een compartiment groter mag zijn. Soms is aanpassing niet nodig, in andere gevallen volstaat een aanvullende sprinklerinstallatie, een brandmeldinstallatie of een rook- en warmteafvoer installatie.

M3E Brandveiligheid Consultants weet aan welke voorwaarden u moet voldoen om van deze uitzondering gebruik te kunnen maken. Wat u precies nodig heeft, wordt bepaald door de resultaten en interpretatie van de Vuurbelastingsberekening, een aspect waarmee M3E ruime ervaring heeft.

Sinds kort voeren wij deze berekening uit volgens NEN 6060.

Als u meer wilt weten, neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag vrijblijvend.

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven