Ondersteuning bij duurzame en milieuvriendelijke investeringen

Bekijk onze projecten
Scroll naar beneden

Tender support & Groenfinanciering

Tender support
Met onze expertise op het gebied van duurzaam bouwen, financiering en subsidievoordelen ondersteunen wij partijen bij het inschrijven op tenders.

We bekijken de uitvraag op subsidiemogelijkheden. Indien zich kansen voordoen kan dit van grote meerwaarde zijn voor de opdrachtgever. Door subsidies, fiscale voordelen en keurmerken te betrekken in de aanbieding en het plan van aanpak kunt u een streep voorkrijgen op de concurrentie.

Indien we gezamenlijk het project krijgen toegekend dragen wij zorg voor het waarmaken van de beloftes die gedaan zijn aan de opdrachtgever. We begeleiden u en de opdrachtgever voor het maximale resultaat.

Hierin werken wij samen met:

  • Aannemers
  • Installateurs
  • Architecten
  • Adviseurs

Groenfinanciering
Bij de groenbanken kunnen klanten ‘groen’ beleggen of sparen en nemen genoegen met minder rente. Ze kunnen dan profiteren van belastingvoordeel. De groenbanken geven dit door in de vorm van een rentekorting. Afhankelijk van de bankrelatie kan de rentekorting oplopen tot circa 1,0% gedurende 10 jaar.

De groenfinanciering kan worden verkregen met een Groenverklaring bij één van de groenbanken. Het projectplan en de benodigde documenten kunnen worden opgesteld door M3E.

Er is financiering mogelijk voor diverse soorten projecten. Duurzame nieuwe utiliteitsgebouwen, renovatie van utiliteitsgebouwen, transformatie van gebouwen tot woningen en duurzame energieprojecten zoals WKO’s en zonnepanelen.

ABN AMRO Groenbank huidige status onbekend
ASN Groenprojectenfonds mogelijk
ING Groenbank N.V. mogelijk
Rabo Groen Bank B.V. mogelijk
Triodos Groenfonds N.V. mogelijk

Structurering
De fiscale structuur waarin investeringen gedaan worden is zeer belangrijk. De ESCO of Energie BV is een optie voor de ontwikkeling van zowel grote als kleine projecten. Een ESCo kan in aanmerking komen voor subsidies en fiscale regelingen.

Subsidie voor uw project?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven