Eerst de mens, dan het gebouw

Bekijk onze projecten

Maak kennis met de ‘WELL Building Standard'

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Duurzaam vastgoed heeft de toekomst, maar daar blijft het niet bij. M3E gelooft dat er nog te weinig aandacht is voor de gezondheid, de productiviteit en de leefbaarheid van gebruikers in gebouwen. 

Wist u dat maar liefst negentig procent van de totale operationele kosten van een bedrijf betrekking hebben op de werknemers? Het personeel zou daarom centraal moeten staan in het ontwerp van een gebouw. Een werknemer die zich comfortabel voelt in zijn werkomgeving werkt niet alleen met meer plezier maar presteert ook nog eens beter.

Het is de visie van M3E om het comfort van de mens naar een hoger niveau te tillen. Met behulp van de WELL Building Standard maken wij dit waar. Deze internationale standaard is ontwikkeld door de Amerikaanse vastgoedorganisatie ‘Delos’ en bevat ruim 100 prestatie-eisen, ontwerprichtlijnen en facilitaire ingrepen om te komen tot een gezonde en comfortabele werkomgeving. In 2014 is WELL overgedragen aan het International WELL Building Institute (IWBI).

Dit keurmerk is het resultaat van een zeven jaar durend onderzoek naar het effect van werkplek gerelateerde factoren op welzijn. Alleen de aspecten waarvoor voldoende wetenschappelijk bewijs werd gevonden zijn opgenomen. 

Vervolgens zijn er drie jaar peerreviews uitgevoerd door gerenommeerde artsen, wetenschappers en professionals uit de industrie. Het resultaat is een norm met gefundeerde, ‘evidence-based’, prestatie-eisen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving.

Certificering conform de WELL Building Standard is voor iedereen interessant omdat deze zich richt op verschillende vakdisciplines. Deze focus is onderverdeeld in zeven categorieën, zie afbeelding hierboven.

Als adviseur van vele duurzame projecten vinden wij het des te belangrijker om aan de hand van deze elementen het beste uit zowel milieu als mens te halen. 

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn in uw huidige werkomgeving of heeft u nieuwbouw plannen? Wij helpen u graag om de mens centraal te stellen binnen uw omgeving.

M3E – Eerst de mens dan het gebouw

Header afbeeldingsbron: WELL Building Standard

Onze specialisten

Ronald van der Gracht-50.jpg

Ronald van der Gracht 
Regio Breda

Evert Reemst-127.jpg

Evert-Jan Reemst
Regio Capelle aan den IJssel

   Contact

   U kunt altijd contact op nemen via e-mail: info@m3e.nl of bel/bezoek een van onze vestigingen:

   Jan van Polanenkade 26A-1
   4811KM Breda
   Tel. 076 - 76 60 189

   Rivium Quadrant 163
   2909 LC  Capelle aan den IJssel
   Tel. 010 - 20 22 210

   Barbara Strozzilaan 201
   1083 HN  Amsterdam
   Tel. 085 - 74 41 486

   Advies voor uw bouwproject?

   Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

   Breda: 076 - 76 60 189
   Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
   Amsterdam: 085 - 74 41 486

   Contact opnemen
   Scroll naar boven