« Terug naar projecten overzicht

WELL Gold & BREEAM Excellent HumanTotalCare

HTC 005.jpg

De renovatie en nieuwbouw van het hoofdkantoor van HumanTotalCare heeft het BREEAM Excellent oplevercertificaat én WELL Gold voor casco & interieur gehaald! Hiermee zijn de hoge ambities waargemaakt die M3E in 2016 samen met HumanTotalCare heeft opgesteld.

Werken aan een gezond en vitaler werkend Nederland: dat is de missie van HumanTotalCare. De keuze om voor de renovatie van het bestaande pand en de nieuwbouw de focus te leggen op de thema’s gezondheid en duurzaamheid was dus een logische. M3E bepaalde gedurende de schetsontwerpfase, in samenspraak met HumanTotalCare, de hoge ambities voor deze thema’s en de keuze om deze te borgen door te certificeren met BREEAM en WELL.

duurzaam-gezond.pngDuurzaam & gezond

De verduurzaming van het nieuwe pand voor HumanTotalCare kreeg onder andere vorm door zeer goede isolatie, hoge luchtdichtheid, energiezuinige installaties voor verwarming en koeling, aanwezigheidsdetectie en zonnepanelen. Ook werden diverse maatregelen genomen om het waterverbruik terug te dringen. Veel hiervan vastgelegd in BREEAM, waaronder ook zaken die een gezonder gebouw opleveren. WELL gaat hierin echter nog een stap verder.

Lucht

Het garanderen van schone binnenlucht was een uitdaging gezien de locatie van het kantoor aan de A50 bij Eindhoven. Om hier toch aan te voldoen zijn alle verblijfsruimten voorzien van CO2-sturing en zijn er luchtbehandelingskasten geplaatst met hoogwaardige filters die o.a. fijnstof filteren uit de toevoerlucht. Ook tíjdens de bouw is hier al rekening mee gehouden door ventilatiekanalen af te plakken zodat er geen stof in kon komen. Door te kiezen voor meubilair, materialen, lijmen, kitten, e.d. met lage emissies is geborgd dat de concentraties van deze schadelijke stoffen in de lucht onder de norm blijft.

HTC 004.jpg

Licht

Daglichttoetreding is belangrijk voor het dag- en nachtritme van mensen; daarom is gekozen voor grote raampartijen. Door deze uit te voeren met hoogwaardig triple glas worden energieverliezen beperkt en wordt geluid van buiten beter geweerd. Dankzij het vele daglicht dat binnenkomt is ook minder kunstverlichting nodig. Om het biologische ritme van de gebruikers te ondersteunen is er gekozen voor biodynamische kunstverlichting die natuurlijke verlichting nabootst.

Verder is er veel aandacht voor akoestiek geweest, is er door waterfiltering een hoge waterkwaliteit en zijn in het gebouw groenwanden en veel planten opgenomen. Planten werken stressverlagend en helend. Onderzoeken wijzen uit dat werknemers veel productiever zijn in een omgeving met voldoende planten.

HTC 006.jpg

Tot slot

De nauwe samenwerking gedurende het ontwerpproces tussen de WELL AP’s en BREEAM Experts van M3E en de in-house dokters en specialisten van HumanTotalCare heeft een gebouw & interieur opgeleverd dat écht gezond en duurzaam is. Dat bewijst ook de certificering met WELL Gold™ en BREEAM Excellent. Door in een vroeg stadium betrokken te zijn geweest bij dit project, heeft M3E een flink subsidiebedrag aan kunnen vragen voor alle energiezuinige installaties, duurzame materialen en natuurvriendelijke voorzieningen die in en rond het gebouw zijn gekomen.

Het eindresultaat mag er zijn. HumanTotalCare heeft nu een toonaangevend gebouw waarin mens en milieu centraal hebben gestaan in ontwerp, uitvoering en nu ook in het gebruik van het gebouw.

Labels
Subsidie Advies
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven