« Terug naar projecten overzicht

Nimeto Utrecht

Nimeto 01.jpg

De hoogwaardige renovatie moet, naast een open karakter en het toekomstbestendig maken van de school, ook zorgen voor…

Locatie Utrecht
Type Onderwijs
Soort Renovatie
Fase Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Technisch Ontwerp / Bestek / 
Omvang 15.500 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten 
Jaartal   2020
Omschrijving

Op het Nimeto in Utrecht worden creatieve opleidingen geboden zoals schilderen, stand- en decorbouw en styling. De school bestaat uit twee gebouwen, de Oude Slagersschool en de Oude Schilderschool, die zijn gescheiden door een straat. De gebouwen hebben een gesloten karakter door de lange gangen en gesloten klaslokalen. De droom van het Nimeto is een schoolgebouw die aanvoelt als een levendige werkplaats. De hoogwaardige renovatie moet, naast een open karakter en het toekomstbestendig maken van de school, ook zorgen voor meer ruimte voor het groeiende aantal leerlingen zonder grote nieuwbouw toe te voegen. Het Voorlopig Ontwerp van architectenbureau Maarten van Kesteren maakt slim en efficiënt gebruik van de bestaande ruimte. 

In opdracht van het Nimeto stelt M3E Bouwkosten Management de bouwkundige elementenraming op in zowel het Voorlopig Ontwerp als het Definitief Ontwerp+ fase. En zullen wij een toetsende rol vervullen tijdens de Technisch Ontwerp- en bestekfase.

Het huidige Nimeto-complex is een samengesteld gebouw. In het verleden zijn meerdere gebouwen met diverse bouwjaren, variërend tussen 1968 en 2016, samengevoegd. Hierdoor verschillen de gebouwdelen van elkaar wat betreft de opzet, het gebruik en de staat van onderhoud. wat het opstellen van de kostenramingen complexer maakt. Een uitdaging, waarbij wij onze specialistische kennis moeten gebruiken, die wij maar al te graag aangingen.

Labels
Bouwkosten Management
Onderwijs

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven