« Terug naar projecten overzicht

Sparta Stadion

Sparta Rotterdam 01.jpg

Sparta Rotterdam wordt op korte termijn uitgebreid en gerenoveerd. Aan de stadskant van het stadion bevindt zich…

Locatie Rotterdam
Type Utiliteit
Soort Uitbreiding & renovatie
Fase Schets Ontwerp / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp 
Omvang 10.200 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten 
Jaartal   2020
Omschrijving

Sparta Rotterdam wordt op korte termijn uitgebreid en gerenoveerd. Aan de stadskant van het stadion bevindt zich Het Kasteel dat in vorm en materiaal aansluit op de traditionele bebouwing van de woonwijk Spangen. Dit boegbeeld van de club blijft tijdens de renovatie ongemoeid. Aan de noordzijde van het stadion bevindt zich het hoofdgebouw dat zal worden uitgebreid, heringedeeld en een nieuwe uitstraling krijgt zodat deze beter aansluit op de industriële sfeer van de naastgelegen Spaanse Polder.

Door de aanpassingen van het hoofdgebouw neemt het in oppervlak toe om zo meer ruimte te bieden maar vooral ook om zorg te dragen aan een kwalitatieve verbetering van de faciliteiten voor spelers, supporters, sponsoren en media. Denk hierbij aan de entree, spelersgebied, toilet- en horecafaciliteiten voor de publiekstribune, businesslounge, skyboxen, horeca en commerciële ruimten.

In opdracht van Sparta hebben wij tijdens het Schets Ontwerp en het Voorlopig Ontwerp de kostenraming opgesteld. Inmiddels zijn we bezig met de kostenraming van het Definitief Ontwerp. Dit doen we uiteraard in het projectteam waar ook de architect Knevel architecten deel van uit maakt.  

De nieuw ontworpen gevel van het hoofdgebouw zal straks voor een groot deel uit glas bestaan waardoor bezoekers, spelers en sponsoren van buitenaf goed zichtbaar zijn. In tegenstelling tot de beslotenheid van Het Kasteel zal de nieuwe uitstraling van het hoofdgebouw vooral worden gekenmerkt door openheid, verbinding en dynamiek.

Labels
Bouwkosten Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven