« Terug naar projecten overzicht

Integrated Food Projects Rotterdam

de blender.jpg

De duurzame smoothie- en sapjesproducent innocent is afgelopen januari gestart met de bouw van hun eigen fabriek “de blender” in het Rotterdamse Havengebied. In opdracht van het Engelse projectmanagementbureau PMP heeft M3E in juni van het afgelopen jaar de investeringskostenraming beoordeeld…

Locatie Rotterdam
Type Utiliteit
Soort Nieuwbouw
Fase Schets Ontwerp / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Bestekfase / Realisatiefase
Omvang 28.500 m² 
Discipline/dienst Bouwkosten Management
Jaartal   2018-heden
Omschrijving

De duurzame smoothie- en sapjesproducent innocent is afgelopen januari gestart met de bouw van hun eigen fabriek 'de blender' in het Rotterdamse Havengebied. In opdracht van het Engelse projectmanagementbureau PMP heeft M3E in juni van het afgelopen jaar de investeringskostenraming beoordeeld en aangepast waar nodig.

Jaarlijks verkoopt innocent honderden miljoenen smoothies in 17 verschillende Europese landen. En omdat innocent duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan werd het tijd om een eigen fabriek te openen op het vaste land van Europa. Zo is de fabriek uitstekend bereikbaar voor de aanvoer van grondstoffen en ingrediënten via het water en kan alles makkelijk op wegtransport voor leveringen in Europa. Dit levert een flinke milieuwinst op. Naast deze milieuwinst zal 'de blender' ook een CO2-neutrale fabriek worden.

Met deze fabriek wil innocent laten zien dat het daadwerkelijk mogelijk is om water, afval en energie te reduceren terwijl het ook een fijne plek wordt om te werken. Daar is een toegewijd team van partners voor nodig met dezelfde visie op duurzaamheid, wateraanpak, energie en afvalreductie. Vanaf de SO-fase is M3E betrokken bij alle vraagstukken die te maken hebben met bouwkosten, bouwproces, contracten, aanneemsom en al het meer- en minderwerk.

Labels
Bouwkosten Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven