« Terug naar projecten overzicht

Gemeentehuis Renswoude

Gemeentehuis Renswoude.jpg

Samen met Zecc Architecten heeft M3E de aanbesteding gewonnen voor het uitbreiden, herinrichten, renoveren en restaureren van het gemeentehuis in Renswoude. Ons ingediende plan inclusief ontwerp werd als beste beoordeeld uit dat van drie kandidaten. M3E heeft voor het winnende ontwerp…

Locatie Renswoude
Type Utiliteit
Soort Nieuwbouw & Renovatie
Fase Schets Ontwerp / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Bestekfase 
Omvang 900 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Brandveiligheid
Jaartal   2020-heden
Omschrijving

Samen met Zecc Architecten heeft M3E de aanbesteding gewonnen voor het uitbreiden, herinrichten, renoveren en restaureren van het gemeentehuis in Renswoude. Ons ingediende plan inclusief ontwerp werd als beste beoordeeld uit dat van drie kandidaten. M3E heeft voor het winnende ontwerp van Zecc de elementenraming gemaakt.

Het rijksmonumentale deel van het bestaande gemeentehuis – een voormalige pastorie uit 1651 – wordt gerestaureerd, gerenoveerd en heringericht. Het huidige bijgebouw, die er in de loop der jaren aan vast is gebouwd, verdwijnt en maakt plaats voor nieuwbouw. De bouwdelen worden gekoppeld door de nieuwe entree die ook dienst zal doen als ontvangstruimte voor het publiek. De nieuwbouw gaat de raads- en trouwzaal en kantoren huisvesten, en de voormalige pastorie biedt plaats aan de werkkamers voor de burgemeester en wethouders. In de voormalige pastorie komen ook vergaderruimtes en de publieksbalie, welke publiek toegankelijk zal zijn. De nieuwbouw, met zijn groenkleurige gevel, krijgt grote verdiepingshoge ramen. De luifel rondom het gebouw zorgt voor een visuele aansluiting op het monument. De begroeiing op de luifel en de vele, grote ramen zorgen er voor dat bezoekers en medewerkers uitzicht hebben op het groen. Het nieuwe gemeentehuis wordt energieneutraal, mede dankzij maatregelen als zonnepanelen, warmteterugwinning en hergebruik van regenwater.

Nu de gunning is afgerond gaan de werkzaamheden zeer binnenkort van start met het afronden van het SO, waarna M3E bij de VO, DO en TO de begroting zal opstellen. Verder zal M3E Zecc Architecten ondersteunen in de kostenbeheersing van dit project en de brandveiligheidsadviezen opstellen.

Labels
Bouwkosten Management
Brandveiligheid
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven