« Terug naar projecten overzicht

Holenkwartier te Hoorn

Vogelvlucht Holenkwartier.jpg

Het voormalig Philipsterrein aan de Holenweg in Hoorn ademt industriële historie. Het rauwe terrein, met haar kenmerkende industriële erfgoed, vormt de basis voor het ontwikkelen van een vernieuwende stadswijk waar wonen, werken, cultuur en ontspanning samen komen. Ontwikkelaar Terra Marique werkt …

Locatie Hoorn
Type Wonen
Soort Herontwikkeling & Nieuwbouw
Fase Voorlopig Ontwerp
Omvang 20.440 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management
Jaartal   2020
Omschrijving

Het voormalig Philipsterrein aan de Holenweg in Hoorn ademt industriële historie. Het rauwe terrein, met haar kenmerkende industriële erfgoed, vormt de basis voor het ontwikkelen van een vernieuwende stadswijk waar wonen, werken, cultuur en ontspanning samen komen. Ontwikkelaar Terra Marique werkt samen met architectenbureau Marc Koehler om op deze plek een verscheidenheid aan woonvormen te realiseren. Het woongedeelte omvat ruim 400 flexibele appartementen, woningen op de begane grond en lofts. 

M3E is gevraagd om voor deze grootschalige nieuwbouw de zowel de bouwkundige- als de installatietechnische elementenraming voor de 12 woonblokken op te stellen. Inmiddels hebben wij het eerste deel opgeleverd en gefaseerd pakken wij de volgende deelplannen op.

De diversiteit van de stadswijk komt tot uiting in zowel de stedenbouw en architectuur als in de woonvormen. De verschillende hofjes kennen elk een eigen sfeer, maar hebben gemeen dat ze worden gekenmerkt door diversiteit in woonvormen. Jong en oud wonen hier straks gemoedelijk door elkaar. De elementenramingen voor elk blok worden toegespitst op het unieke ontwerp van elk blok.

Labels
Bouwkosten Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven