« Terug naar projecten overzicht

Leisureplot Ahoy te Rotterdam

Leisureplot Ahoy.jpg

Aan de zuidoever van de Maas is een hele nieuwe wereld te ontdekken, Rotterdam Zuid of ook wel Op Zuid genoemd. Sinds 2016 ondergaat het gebied rondom Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy een metamorfose. Hier ontstaat een nieuw, bruisend stadshart van Rotterdam Zuid: Hart van Zuid.

Locatie Rotterdam
Type Utiliteit
Soort Nieuwbouw
Fase Bestekfase
Omvang 10.200 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management
Jaartal   2019-2020

Aan de zuidoever van de Maas is een hele nieuwe wereld te ontdekken, Rotterdam Zuid of ook wel Op Zuid genoemd. Sinds 2016 ondergaat het gebied rondom Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy een metamorfose. Hier ontstaat een nieuw, bruisend stadshart van Rotterdam Zuid: Hart van Zuid.

Aannemerscombinatie Ballast Nedam en Heijmans werken voor deze gebiedsontwikkeling van 60Ha samen met de gemeente Rotterdam en een heel team aan architecten en andere partners en stakeholders aan diverse bouwprojecten.

Een van de onderdelen van de gebiedsontwikkeling is de uitbreiding van Winkelcentrum Zuidplein en de complete vernieuwing van het busstation. Het winkelcentrum zelf krijgt een complete make-over en zal met meerdere grote en kleine winkelunits worden uitgebreid. Ook zullen de parkeerfaciliteiten worden uitgebreid. M3E heeft voor de gemeente Rotterdam de elementenraming voor dit project opgesteld. 

Meer levendigheid in het gebied is één van de doelstellingen binnen de gebiedsontwikkeling. Daarom zijn inmiddels het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam, het nieuwe Theater Zuidplein met vestiging van Bibliotheek Rotterdam gerealiseerd en in gebruik genomen. Midden in het hart van het gebied, tegenover Winkelcentrum Zuidplein aan de straks centrale groene loper van het gebied. Deze loper verbindt het winkelgebied met het Rotterdam Ahoy gebied, waar ook het Leisureplot wordt ontwikkeld. Hier komen onder andere een bioscoop, een hotel, een parkeergarage en diverse horeca. Rotterdam Ahoy heeft zelf een fantastische uitbreiding gekregen: het Rotterdam Ahoy Convention Center (RACC), een groot congrescentrum inclusief RTM Music Stage.

Bij de start van de ontwikkeling van Leisureplot heeft de aannemerscombinatie M3E Bouwkosten Management gevraagd de aannemersbegroting met betrekking tot de infrastructuur te toetsen voor Riederwaard CV. 

Op het Leisureplot wordt ook een hotel gerealiseerd. De gemeente Rotterdam en ForumInvest speelt met de ontwikkeling van een 250-kamer tellend hotel in op de groeiende vraag naar hotelkamers in Rotterdam en de uitbreiding van Rotterdam Ahoy. M3E heeft zowel tijdens de VO- en DO fase van het hotel de elementenraming opgesteld.

De grootschalige kwaliteitsverbetering van Hart van Zuid voltrekt zich zichtbaar in een hoog tempo. De komende jaren zal er nog flink gebouwd worden om rond 2022-2023 het stadshart van Hart van Zuid op te leveren. Dan is Rotterdam een prachtig, cultureel centrum rijker.

Labels
Bouwkosten Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven