« Terug naar projecten overzicht

Twickelostraat te Deventer

Twickelostraat te Deventer_2021-02-09-16-57-35.jpg

Op een prachtige plek aan de IJssel verrijst het project Thuis aan de Welle. Een voormalig kantoorpand aan de Twickelostraat transformeert naar 30 moderne, zeer royale en duurzame appartementen.

Locatie Deventer
Type Wonen
Soort Verduurzaming
Fase Schets Ontwerp / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp
Omvang 6.300 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Subsidie Advies
Periode 2020-heden
Omschrijving

Op een prachtige plek aan de IJssel verrijst het project Thuis aan de Welle. Een voormalig kantoorpand aan de Twickelostraat transformeert naar 30 moderne, zeer royale en duurzame appartementen. De verschillende panden die deel uit maken van het plan komen uit verschillende bouwperiodes. Zo stamt het oudste pand al uit 1890, het meest recente pand uit 1994 en de andere panden uit 1928 en 1986. De verschillende bouwperiodes van de panden zorgen voor verschillende bouwstijlen, materiaal gebruik, niveauverschillen en akoestische en bouwfysische uitdagingen.

Opdrachtgever RF Vastgoed laat M3E aansluiten in elke fase van het traject, startende bij het SO. M3E stelt per fase een elementenraming op, toets de bouwkosten aan het budget, neemt proactief deel aan het ontwerpteam en adviseert over optimalisatiemogelijkheden.

Aan de hand van het SO heeft M3E ook een subsidiescan uitgevoerd en het daarbij behorende adviesrapport opgesteld. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers in het doen van duurzame en milieuvriendelijke investeringen. Het project in Deventer kan deze subsidiekansen benutten door het verantwoord, duurzame concept.

Het gehele gebouw – bestaande uit meerdere herenhuizen die zijn verbonden door een moderne tussenbouw – en met een bruto vloeroppervlak van zo’n 6.300 m2, wordt ook verduurzaamd tijdens de transformatie. Met de ambities voor een BENG norm zal dit appartementencomplex bijna energieneutraal worden.

Labels
Bouwkosten Management
Subsidie Advies
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven