« Terug naar projecten overzicht

Winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam

Winkelcentrum Zuipplein II.jpg

Het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam bestaat inmiddels bijna 50 jaar en was verouderd. Desondanks heeft het winkelcentrum veel bezoekers.

Locatie Rotterdam
Type Retail
Soort Renovatie
Fase Schets Ontwerp / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Prijs & contractvorming
Omvang 65.600 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management
Periode 2017-heden
Omschrijving

Het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam bestaat inmiddels bijna 50 jaar en was verouderd. Desondanks heeft het winkelcentrum veel bezoekers. Om de continuïteit van het winkelcentrum te waarborgen zijn de ruim zestig eigenaren gezamenlijk overeengekomen om het winkelcentrum te renoveren. Het atrium wordt vernieuwd, trappenhuizen worden verplaatst, entrees, pleinen en passages worden aangepakt en de inrichting wordt sterk verbeterd. Het winkelcentrum wordt met 5.000m2 extra winkeloppervlak een stuk groter. Daarnaast komt een extra parkeergarage en wordt de aansluiting op het naastgelegen OV-station aangepakt.

Gedurende het gehele ontwerpproces heeft M3E een pro-actieve rol vervuld en maakten we onderdeel uit van het ontwerpteam. Zo hebben wij gedurende de SO, VO en DO de elementenramingen opgesteld en hebben wij continue advies gegeven op het gebied van de financiële afwegingen. Wij waren beschikbaar voor de architect om de mogelijke alternatieven en optimalisaties door te rekenen. In het laatste kwartaal van 2020 heeft M3E ook de beoordeling gedaan van de inschrijfbegroting. Begin 2021 zijn de verbouwwerkzaamheden van start gegaan. De upgrade wordt in fasen uitgevoerd zodat winkels bereikbaar blijven en consumenten gewoon kunnen blijven winkelen. Naar verwachting wordt de gehele renovatie rond de zomer van 2022 afgerond, precies op tijd voor de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van het winkelcentrum.

Labels
Bouwkosten Management
Retail

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven