« Terug naar projecten overzicht

Renovatie Cluster 3 Kralingen te Rotterdam

Cluster- 3 - renovatie- Lusthof.jpeg

Het Lusthofkwartier in Kralingen is een mooi stukje historisch Rotterdam. Diverse panden in de buurt staan scheef en zijn toe aan een grondige opknapbeurt inclusief een nieuwe fundering. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam is eigenaar van een groot deel van de panden en gaat…

Locatie Rotterdam
Type Wonen
Soort Renovatie & Verduurzaming
Fase Technisch Ontwerp, Programma van Eisen
Omvang Cluster 3, blok A+B 38 woningen. Cluster 3, blok C+D+E+F+G 47 woningen.
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2020 - heden
Omschrijving

Het Lusthofkwartier in Kralingen is een mooi stukje historisch Rotterdam. Diverse panden aan de Lambertusstraat, Lusthofstraat, Aegidiusstraat en Adamshofstraat staan scheef en zijn toe aan een grondige opknapbeurt inclusief een nieuwe fundering. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam is eigenaar van een groot deel van de panden en gaat onder de naam Cluster 3 hun woningen renoveren.

Woonstad Rotterdam heeft aannemer Dura Vermeer Bouw Heyma aangesteld voor de renovatiewerkzaamheden. M3E is vervolgens gevraagd om de corporatie bij te staan met het beoordelen van de elementenramingen van de aannemer en de onderhandeling.

Dura Vermeer Bouw Heyma heeft in 2021 twee ramingen opgesteld die door M3E zijn gescreend. Na de beoordeling liep de onderhandeling met de aannemer soepel waarna er voortvarend is gestart met de renovatie.

Diverse ondernemers die op de begane grond hun bedrijf of winkel runden moesten hun pand verlaten vanwege het verwijderen van de gehele begane grondvloer. Ook in enkele woningen moest de vloer recht worden gelegd vanwege verzakkingen. Zowel bewoners als ondernemers kregen in de buurt een alternatief tijdelijk onderkomen aangeboden. Naast het vervangen van de fundering worden de panden zowel aan de buiten- als aan de binnenkant aangepakt. Zo worden de woningen direct verduurzaamd. Gevels worden opnieuw gevoegd waar nodig, alle kozijnen met enkel glas worden vervangen, de woningen krijgen een nieuwe keuken en badkamer en alle technische installaties worden gecontroleerd en vervangen. Zo dragen de opgeknapte woningen straks bij aan een mooie, sterke buurt en aan het wooncomfort van de huurders.

Labels
Bouwkosten Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven