« Terug naar projecten overzicht

Onderwijslocatie Laan op Zuid te Rotterdam

20220620-c01-.jpg

In 2026 komt er een nieuw schoolgebouw aan de Laan op Zuid in Rotterdam. In het nieuwe gebouw komen opleidingen van het digitale instituut CMI van de Hogeschool. Daarnaast vestigt scholengroep Nieuw Zuid (SNZ) van Stichting BOOR zich in dit gebouw met havo- en vwo-onderwijs. De wisselwerking tussen hoger en voortgezet onderwijs in één gebouw is uniek en een verrijking…

Locatie Rotterdam
Type Onderwijs
Soort Nieuwbouw
Fase Haalbaarheid, Schets Ontwerp, Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, Bestek Ontwerp, Prijs- & Contractfase
Omvang 23.450 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2021 - heden
Omschrijving

In 2026 komt er een nieuwe onderwijslocatie aan de Laan op Zuid in Rotterdam. In het nieuwe gebouw komen opleidingen van het digitale instituut CMI (Communicatie, Media en Informatietechnologie) van de Hogeschool. Zo'n drieduizend studenten gaan van dit duurzame gebouw gebruik maken. Daarnaast vestigt scholengroep Nieuw Zuid (SNZ) van Stichting BOOR zich in dit gebouw met havo- en vwo-onderwijs voor zo'n 800 leerlingen.

De Hogeschool en de middelbare school behouden elk hun eigen identiteit en krijgen hun eigen plek binnen het gebouw, maar gaan meer met elkaar samenwerken. De wisselwerking tussen hoger en voortgezet onderwijs in één gebouw is uniek en een verrijking voor de leerlingen en studenten. Beide scholen hebben in samenwerking met de gemeente Rotterdam hun eigen Programma van Eisen opgesteld en een gezamenlijk ambitiedocument voor een passend huisvestingconcept en ruimteprogramma. Inmiddels is het duidelijk dat de duurzaamheidsambitie voor het gebouw hoog ligt. De ambitie is om een energie neutrale onderwijslocatie te realiseren met behoud van gebruikskwaliteit. 

Begin dit jaar is M3E gevraagd om de raming van het benodigde budget aan bouwkosten en investeringskosten op basis van de twee Programma’s van Eisen en het ambitiedocument op te stellen. De raming biedt beide scholen extra inzicht tijdens het aanbestedingstraject voor het integraal ontwerpteam.

Inmiddels is het aanbestedingstraject gestart voor het integraal ontwerpteam. M3E zal de drie kostenramingen die door de drie integrale ontwerpteams bij hun inschrijving worden ingediend beoordelen. Hierbij maakt M3E inzichtelijk of er kostenverhogende ontwerpkeuzes zijn gemaakt en welke kostenonderschattingen en -overschattingen in de afgegeven kostenramingen staan. In de zomer van 2022 wordt het winnende ontwerp gekozen. M3E zal van het winnende ontwerp vervolgens ook een eigen bouwkostenraming opstellen. M3E zal daarna aanblijven als kostenadviseur van de opdrachtgever voor het gehele ontwerptraject.

Labels
Bouwkosten Management
Onderwijs

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven