« Terug naar projecten overzicht

Ketensamenwerking Portaal

Portaal.jpeg

Als een van de grotere corporaties in ons land zorgt Portaal voor de huisvesting van ruim 55.000 huishoudens in diverse steden in Nederland. Per jaar willen zij zo’n 40 bouwprojecten realiseren en ruim 285 onderhoudsprojecten. Door in ketensamenwerking met 7 marktpartijen deze nieuwbouw-, duurzaamheids- en renovatieprojecten te ontwikkelen en te realiseren willen zij zowel op continuïteit, betaalbaarheid en kwaliteit een stap zetten. M3E is aangesteld als één...

Locatie Diverse locaties
Type Wonen
Soort Nieuwbouw, duurzaamheid en renovatie
Discipline/dienst Bouwkosten Management
Jaartal   2021 - heden
Omschrijving

Als een van de grotere corporaties in ons land zorgt Portaal voor de huisvesting van ruim 55.000 huishoudens in diverse steden in Nederland. Portaal heeft de ambitie om te bouwen aan kansrijke buurten waar mensen zich thuis voelen. Per jaar willen zij zo’n 40 bouwprojecten realiseren en ruim 285 onderhoudsprojecten. Door in ketensamenwerking met 7 marktpartijen deze nieuwbouw-, duurzaamheids- en renovatieprojecten te ontwikkelen en te realiseren willen zij zowel op continuïteit, betaalbaarheid en kwaliteit een stap zetten.

Het op een goede manier voorspellen en bewaken van de bouwkosten – in samenwerking met en op advies van een bouwkostendeskundige – zijn hierbij essentieel. Portaal heeft daarom besloten, als onderdeel van die ketensamenwerking, structureel met drie vaste bouwkostendeskundigen te gaan samenwerken en de afspraken hiervoor vast te leggen in raamovereenkomsten. M3E is aangesteld als één van de drie bouwkosten adviesbureaus.

Bij het beoordelen van de aanbesteding zoekende naar die passende kostendeskundigen heeft Portaal gelet op de visie en de aantoonbare ervaring van de verschillende partijen op ketensamenwerking. Portaal hecht hoge waarde aan het samenwerken als projectteam, dus ervaring daarin speelt een belangrijke rol. M3E’s kennis en ervaring op het gebied van innovatie en hun proactieve houding op projecten hebben er ook aan bijgedragen dat M3E een van de geselecteerde partners is geworden. Inmiddels zijn de gesprekken over het eerste project in deze ketensamenwerking van start gegaan.

 

Labels
Bouwkosten Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven