« Terug naar projecten overzicht

Klaprozenweg te Amsterdam

beeld Klaprozenweg.JPG

In de komende jaren verandert het bedrijventerrein Klaprozenbuurt in Amsterdam-Noord stapsgewijs naar een gemengde stadsbuurt. Hoorne Vastgoed en Urban Fabric Development ontwikkelen op drie kavels aan de Klaprozenweg en Polijsterweg een binnenstedelijk bouwblok.

Voor de voltooiing van het project kiest Urban Fabric ervoor de ontwerp- en advieswerkzaamheden door verschillende partijen te laten verrichten.

Locatie Amsterdam
Type Wonen/Retail/Parkeren
Soort Nieuwbouw
Fase Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp & Technisch Ontwerp
Omvang 16.600 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management
Jaartal   2022 - heden
Omschrijving

In de komende jaren verandert het bedrijventerrein Klaprozenbuurt in Amsterdam-Noord stapsgewijs naar een gemengde stadsbuurt. Hoorne Vastgoed en Urban Fabric Development ontwikkelen op drie kavels aan de Klaprozenweg en Polijsterweg een binnenstedelijk bouwblok. Naast ongeveer honderd woningen op de verdiepingen krijgen de drie gebouwen een commerciële plint met onder andere een supermarkt, detailhandel en enkele andere commerciële ruimtes. Ondergronds komt er een parkeergarage die voldoende ruimte biedt voor de bewoners en het winkelend publiek. Het totale programma beslaat zo’n 16.600 m² BVO.

Voor de voltooiing van het project kiest Urban Fabric ervoor de ontwerp- en advieswerkzaamheden door verschillende partijen te laten verrichten. Architectenbureaus Buro Ruim en Zecc Architecten zijn aangesteld voor het ontwerp van de drie gebouwen. M3E is gevraagd als bouwkostendeskundige. In samenwerking met alle partijen zal worden gewerkt aan een optimale ontwikkelopgave en de realisatie daarvan.

M3E zal een bouwkostenraming opstellen in de VO-, DO- en TO-fase van het project. Daarbij nemen zij deel aan de ontwerpvergaderingen en tussentijdse overleggen voor een optimale samenwerking met de overige leden uit het ontwerpteam. De stedelijke randvoorwaarden, het ontwikkelprogramma, het budget en de huidige bouwkosten zorgen voor een complexe opgave, waar M3E graag zijn tanden in zet.

De drie kavels worden opgedeeld in woningen voor sociale huur, middenhuur en vrije sector koop. De hoogte van de gebouwen varieert van zes tot tien verdiepingen. Een van de drie kavels krijgt een 5-meterhoge, lichte en toegankelijke plint. De grote binnentuin van het blok gaat als een geheel functioneren en wordt van meerdere kanten toegankelijk.

Momenteel bevindt het ontwerpteam zich in de DO-fase en aansluitend wordt de aanvraag omgevingsvergunning voorbereid. De start bouw staat voor eind 2023 gepland waarna medio 2025 zal worden opgeleverd.

Labels
Bouwkosten Management
Parkeren
Retail
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven