« Terug naar projecten overzicht

De Mirandabad te Amsterdam

Impressie buitenbad De Mirandabad II.jpg

De Mirandabad in Amsterdam werd in 1932 geopend als het Amstelparkbad. Inmiddels is het verouderde 50-meter buitenbad toe aan een renovatie. De gemeente Amsterdam gaat het buitenbad vervangen met als doel het energieverbruik aanzienlijk te verlagen. De oude, betonnen bak is zo verzwakt dat deze niet meer te herstellen is. M3E is door de Gemeente gevraagd om de inschrijfbegroting van de aannemer voor de fasen Definitief Ontwerp en Bestek te beoordelen.

Locatie Amsterdam
Type Leisure
Soort Renovatie & verduurzaming
Fase SO t/m TO
Omvang 1.042 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management 
Jaartal   2019 - heden
Omschrijving

De Mirandabad in Amsterdam werd in 1932 geopend als het Amstelparkbad. In de jaren zeventig werd dit zwembad afgebroken om plaats te maken voor het tropisch zwemparadijs met golfslagbad het De Mirandabad. Het koepelvormige dak was van ver te zien, binnen zorgden palmbomen voor een Middellandse Zee-sfeer. Inmiddels is het verouderde 50-meter buitenbad toe aan een renovatie. De gemeente Amsterdam gaat het buitenbad vervangen met als doel het energieverbruik aanzienlijk te verlagen.

De oude, betonnen bak is zo verzwakt dat deze niet meer te herstellen is. Ook wil de Gemeente het buitenbad op termijn verwarmen zonder gas te gebruiken. Dit is alleen mogelijk als de bak en alle aansluitingen worden vernieuwd. M3E is door de Gemeente gevraagd om de inschrijfbegroting van de aannemer voor de fasen Definitief Ontwerp en Bestek te beoordelen. Voor M3E is dit een bijzonder project: het zwemparadijs is een bijzonder kenmerkend gebouw en het is ook eerste subtropische zwemparadijs waar wij aan werken. Wanneer het buitenbad in 2024 wordt aangesloten op de nieuwe zwembadinstallaties kan het buitenbad duurzamer worden verwarmd.

Labels
Bouwkosten Management
Leisure

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven