« Terug naar projecten overzicht

Nieuwbouw bedrijfspand Sanibell te Oud-Beijerland

Sanibell00a.jpg

Sanibell had nog maar kort haar nieuwe kantoor betrokken, of er was al behoefte aan uitbreiding van het bestaande magazijn én de toevoeging van een nieuwe showroom.

Sanibell had nog maar kort haar nieuwe kantoor betrokken, of er was al behoefte aan uitbreiding van het bestaande magazijn én de toevoeging van een nieuwe showroom.

Vanuit hun hoofdkwartier in Oud-Beijerland ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert Sanibell badkamermeubelen voor de Nederlandse markt. Het complete assortiment wordt vanuit het eigen magazijn geleverd. Vanwege toenemend ruimtegebrek ontstond al snel de wens naar meer ruimte. De uitbreiding sluit naadloos aan bij het bestaande pand van Sanibell, en heeft een robuust gedetailleerd interieur waarmee het industriële karakter van het pand benadrukt wordt. Aan de voorzijde van het pand is een uitnodigende showroom gesitueerd met een grote, in het oog springende glaspui met slanke kozijnprofielen.

Duurzaamheid

De wens was om een duurzaam pand te realiseren met een mooie uitstraling. Het pand is dan ook voorzien van LED verlichting en wordt verwarmd en gekoeld door middel van een warmtepomp met WKO (warmte-koudeopslag); hierbij wordt de koude/warmte aan ondergrondse watervoerende lagen onttrokken.

Het bedrijfspand is ontwikkeld onder het duurzame keurmerk GPR Gebouw waarbij het is beoordeeld aan de hand van een vijftal thema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit, toekomstwaarde.  Op deze thema’s scoort het gebouw erg hoog met cijfers tussen de 7,7 en 8,0.

Het parkeerterrein is uitgevoerd met grind waardoor regenwater infiltreert in de grond. De verwachting is dat de piekbelasting op het riool zal toenemen i.v.m. meer hevige regenbuien door klimaatverandering. Met het toepassen van halfverharding wordt het riool in dit soort extreme situaties dus ontzien. Doordat regenwater infiltreert in de grond, neemt ook de druk op de rioolwaterzuiveringsinstallatie(s) af.

Subsidie

M3E Subsidie Advies heeft gedurende het ontwerpproces gestuurd op de ontwikkeling van een duurzaam gebouw met hoge scores in de GPR Gebouw berekening. Daarnaast heeft M3E Subsidie Advies voor dit bedrijfspand de subsidieaanvragen ingediend voor de duurzame installaties en het duurzame gebouw.

Labels
Subsidie Advies
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven