« Terug naar projecten overzicht

Luiten Food bouwt een duurzaam bedrijfspand

Luiten Food 00.png

Luiten Food was toe aan een uitbreiding en koos voor een duurzaam gebouw. M3E adviseerde hierbij met de berekening in GPR Gebouw, duurzame installaties en de bijbehorende subsidies.

Luiten Food was toe aan een uitbreiding en koos voor een duurzaam gebouw. M3E adviseerde hierbij met de berekening in GPR Gebouw, duurzame installaties en de bijbehorende subsidies.

Familiebedrijf Luiten Food is één van de grootste internationale spelers op het gebied van rund, lam, wild, gevogelte, iberico, vis & seafood. Vanuit hun bedrijfspand in Stompwijk leveren ze hun topproducten aan diverse bedrijven over de hele wereld. Dit bedrijfspand was toe aan uitbreiding en Luiten Food koos ervoor om een duurzaam gebouw te bouwen met bedrijfshal, productieruimte en kantoor.

Duurzame maatregelen

Het gebouw is ontwikkeld onder het duurzame keurmerk GPR Gebouw waarbij het is beoordeeld vijf thema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit, toekomstwaarde. Op al deze thema’s heeft het gebouw scores behaald van tenminste 7,5.

Met betrekking tot de energieprestatie is er voor gekozen het kantoor en de bedrijfshal te voorzien van LED verlichting, energiezuinige vries-/koelmachine (één met natuurlijke koudemiddelen met een zo beperkt mogelijke belasting op het milieu), warmtepomp, luchtbehandelingskast met warmteterugwinning.

In de hal is gekozen voor verrijdbare stellingen waarmee flink op ruimte wordt bespaard met betrekking tot de hoeveelheid gangpaden. Door efficiënt ruimtegebruik is een minder grote hal nodig en wordt er dus minder bouwmateriaal gebruikt.

Subsidies voor duurzaam bouwen

M3E Subsidie Advies stuurde bij dit project aan op een duurzaam gebouw met hoge scores in de GPR Gebouw berekening. Daarnaast dienden we de subsidieaanvragen in voor het duurzame gebouw en de energiezuinige installaties.

Labels
Subsidie Advies
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven