« Terug naar projecten overzicht

Willemstoren Rotterdam

B17.065 Willesmtoren 00.jpg

In opdracht van Willemstoren BV verzorgt M3E in samenwerking met ProHuis Bouwmanagement de directievoering voor het realiseren van een 40 meter hoge…

Locatie Rotterdam
Type Wonen, Retail en Parkeren
Soort Nieuwbouw
Fase Uitvoering/Realisatie
Omvang 9.960 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten
Jaartal   2017 - 2019
Omschrijving

In opdracht van Willemstoren BV – onderdeel van LSI Project Investment, en in samenwerking met gedelegeerd opdrachtgever Inspire Real Estate – verzorgt M3E in samenwerking met ProHuis Bouwmanagement de directievoering voor het realiseren van een 40 meter hoge woontoren. De Willemstoren wordt gerealiseerd aan de Gedempte Zalmhaven in Rotterdam. Een bijzondere locatie, maar wel een die verschillende uitdagingen met zich meebrengt. De Zalmhaven was in het verleden een haven die later is opgevuld met oorlogspuin uit de Tweede Wereldoorlog. 

Na een periode van tegenslagen, door onder andere de in de grond gevonden gebouwrestanten en oorlogspuin, is de start van de bouw in december 2017 eindelijk aangevangen. De woontoren aan het Willemsplein zal straks bestaan uit 76 stadsappartementen voor de verhuur. In de plint komen gemeenschappelijke ruimtes die als aanvulling dienen op de individuele woonruimte van de bewoners.

De beoogde oplevering van de gehele toren staat gepland in het voorjaar van 2019, waarna de bewoners kunnen genieten van de het stadsleven en de skyline van Rotterdam.

  

Labels
Bouwkosten Management
Parkeren
Retail
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven