« Terug naar projecten overzicht

Duurzaam nieuw bedrijfspand voor Louis Ruys

LouisRuysA.jpg

Nieuwbouw Louis Ruys op bedrijventerrein Bakesteijn opgeleverd. M3E Subsidie Advies adviseerde bij de nieuwbouw van dit bedrijfspand op het gebied van duurzaamheid en subsidies.

Louis Ruys is al ruim een eeuw importeur van staalkabels, kettingen en accessoires. Het bestaande bedrijfspand was te klein geworden en dus werd gekozen voor nieuwbouw. A3 Architecten uit Rotterdam tekende voor het ontwerp dat bestaat uit een groot magazijn met loading docks en een forse inpakruimte. De luxe kantoren aan de voorzijde maken het beeld compleet.

De verschillende bedrijfsonderdelen hebben in het ontwerp hun eigen volume gekregen en zijn met elkaar verbonden door een centrale as. Een samenhangende compositie van de volumes, met elk hun eigen kleur/materiaal/textuur, maakt het gebouw tot één geheel.

Daglicht en kwaliteit

In het ontwerp is veel aandacht voor het welzijn van de gebouwgebruikers. Grote glaspartijen, daklichten en een translucente gevel zorgen voor veel daglicht en uitzicht. De kunstverlichting voldoet aan hoge eisen. Een gezond binnenklimaat wordt o.a. bereikt door de keuze voor stralingspanelen in de inpakafdeling van de bedrijfshal om te zorgen voor een aangename werkomgeving.

Gasloos

Behalve bovenstaande maatregelen op het gebied van welzijn, zal het nieuwe bedrijfspand gasloos worden uitgevoerd. Een warmtepomp met WKO zorgt voor de warmte- en koudeopwekking.

GPR Gebouw & subsidies

M3E Subsidie Advies stuurde bij de nieuwbouw van Louis Ruys aan op een evenwichtig duurzaam ontwerp waarbij niet alleen naar energie wordt gekeken, maar waar ook duurzame materialen, watergebruik en flexibiliteit belangrijke thema’s waren.

Naast het bewaken van de duurzame ambities die vastgelegd zijn in GPR Gebouw, verzorgde M3E ook de subsidieaanvragen voor dit project. De behaalde cijfers voor GPR maakten een subsidie mogelijk op de gehele bouwsom!

Labels
Subsidie Advies
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven