« Terug naar projecten overzicht

Velpercampus voor Rijn IJssel

181011 entree.png

Op het voormalige terrein van Akzo Nobel zullen medio 2020 de onderwijsclusters Techniek & ICT van het opleidingsinstituut Rijn IJssel worden gehuisvest. M3E heeft in samenwerking met…

Locatie Arnhem
Type Onderwijs
Soort Renovatie/Nieuwbouw
Fase Voorlopig Ontwerp
Omvang 11.275 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten
Jaartal   2018
Omschrijving

Het voormalige terrein van Akzo Nobel aan de Velperweg in Arnhem zal worden herontwikkeld tot een multifunctioneel gebied voor leren, werken en wonen. Medio 2020 zullen de onderwijsclusters Techniek & ICT van het opleidingsinstituut Rijn IJssel daar als eerste worden gehuisvest. Daaropvolgend zullen ook andere clusters van Rijn IJssel verhuizen naar het nieuwe gebied, waar circa 3.000 studenten en 200 stafleden in vier gebouwen zullen neerstrijken.

De clusters Techniek & ICT zullen gebruik maken van een van de bestaande gebouwen welke gerenoveerd gaat worden en een aansluitende nieuwbouw. M3E heeft in samenwerking met het ontwerpteam de nieuwe huisvesting verder uitgewerkt in het Voorlopig Ontwerp+. Dit is gedaan door middel van kostenadvisering, sturing te geven aan kosten en kwaliteit tijdens het ontwerpproces, het vaststellen van de bouwkosten en het aandragen van optimalisaties. Na het gereedkomen van de VO+ zal deze worden verzonden aan enkele aannemers ten behoeve van de Europese aanbesteding op basis van Engineer & Construct. Verder zal M3E zijn opdrachtgever Rijn IJssel ondersteunen met het opstellen en indienen van de Omgevingsvergunningsstukken, de begeleiding van het Definitief Ontwerp, het uitvoeringsontwerp en de uitvoeringsfase. De Omgevingsvergunningsaanvraag betreft een uitgebreide afwijkingsprocedure vanwege de benodigde bestemmingswijziging. Na het afronden van meeste werkzaamheden voor dit eerste traject zal M3E kostenadvies geven voor de volgende fasen.

Labels
Bouwkosten Management
Onderwijs

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven