« Terug naar nieuws overzicht

Rondom Wonen

12 jul

Rondom Wonen heeft recent twee keer gebruik gemaakt van de diensten van M3E voor het maken van een bouwkostentoets. Het eerste project was een verbouwing van klaslokalen naar woningen. Een lastige klus met veel uitzoekwerk. Kortom, lastig meervoudig aan te besteden. Om de ingediende prijs te toetsen op marktconformiteit en juistheid is een onafhankelijke toets noodzakelijk. Hoewel we zelf redelijk weten wat er speelt in de markt qua bouwkosten, ligt het echte specialisme bij een deskundig kostenbureau...

Rondom Wonen heeft recent twee keer gebruik gemaakt van de diensten van M3E voor het maken van een bouwkostentoets. Het eerste project was een verbouwing van klaslokalen naar woningen. Een lastige klus met veel uitzoekwerk. Kortom, lastig meervoudig aan te besteden. Om de ingediende prijs te toetsen op marktconformiteit en juistheid is een onafhankelijke toets noodzakelijk. Hoewel we zelf redelijk weten wat er speelt in de markt qua bouwkosten, ligt het echte specialisme bij een deskundig kostenbureau. Die is immers dagelijks bezig met deze materie. Op grond daarvan hebben we voor deze verbouwing contact opgenomen met M3E bouwkosten Management. Zij hebben ons van advies voorzien en een antwoord gegeven op de vraag of er sprake was van een marktconforme prijs. We zijn zelf aan de gang gegaan met de opmerkingen, aanbevelingen en conclusies die M3E had aangegeven. Zij hebben binnen de gestelde tijd hun werk keurig uitgevoerd. 

Afgelopen voorjaar diende zich een ander project aan, waarvoor wij opnieuw M3E ingeschakeld hebben. Het betrof het vervolg op een geslaagde verduurzamingsproject pilot van 19 appartementen aan ‘De Visserlaan’ in Pijnacker. Wij wilden namelijk met dezelfde aannemer verder. De pilot was via een onderhandse aanbesteding uitgevoerd door Willems Vastgoed uit Rotterdam. We waren content met de wijze waarop het eerste deel van het project was uitgevoerd en onze bewoners waren dat ook. Kortom verder gaan met hen lag voor de hand. Bij zo’n vervolg, dus met dezelfde aannemer willen werken, is het zaak dat de prijzen reëel blijven. Hoe kan dat beter dan de nieuwe door hen verstrekte open begroting te laten toetsen. Het is immers maatschappelijk geld waarmee wij werken, dus wij verlangen in die zin ook een scherpe en realistische prijs. Daarbij komt dat de prijsontwikkelingen van vandaag zich, op z’n zacht gezegd, bijzonder ontwikkelen. Mede door de bevindingen en aanbevelingen van M3E konden we verder in gesprek met Willems Vastgoed. Zo hebben we niet alleen voldaan aan onze interne procedures, maar ook echt vertrouwen dat we een marktconforme prijs gaan betalen voor wederom een grote klus. Daarnaast heeft er weer een prettige samenwerking met M3E plaatsgevonden. Het motto ‘ze zeggen wat ze doen en ze doen wat ze zeggen’ is bij M3E op z’n plaats! 

Arne Swank, Manager Vastgoed, Rondom Wonen

Logo Rondom Wonen

Labels
Algemeen nieuws
Bouwkosten Management
Wonen

« Terug naar nieuws overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven