« Terug naar nieuws overzicht

Relatie aan het woord gemeente Rotterdam

21 dec

In april 2021 werd ik door de gemeente Rotterdam gevraagd om projectmanager te worden voor de ontwikkeling van een middelbare school. Deze school moest gebouwd worden aan de Laan op Zuid in Rotterdam, op het laatste te bebouwen stukje grasveld op de Kop van Zuid. Hogeschool Rotterdam bleek op datzelfde stukje grond ook een locatie te willen starten. Zij wilden hun afdeling Communicatie, Media en Informatie (CMI) verplaatsen naar deze nieuwe plek.

Ik ben daarom direct met de projectmanager van de Hogeschool Rotterdam in gesprek gegaan over de mogelijkheid om beide scholen op diezelfde locatie te ontwikkelen. Na diverse gesprekken – en het opstellen van een ambitiedocument – hebben we de Gemeente en alle betrokkenen van beide scholen kunnen overtuigen dat we graag in één pand wil zitten. Het was een enorme uitdaging om twee scholen op één kleine plot te ontwikkelen. De middelbare school, het Rotterdams Lyceum, heeft 800 leerlingen en het CMI heeft 3200 studenten. Het nieuw te bouwen pand moet dus 4000 leerlingen/studenten en ook nog 400 medewerkers kunnen huisvesten. Beide scholen zijn als team gaan samenwerken en we hebben een integraal ontwikkelteam geselecteerd. Architectenbureau Cepezed uit Delft is de winnende architect geworden. Al voor de selectie van de architect hebben we M3E geselecteerd om ons het hele proces te begeleiden als kostendeskundige.

Voor alle fasen heeft M3E ons geholpen om de begrotingen van de architect te beoordelen. Tevens begeleidt M3E ons ook bij andere financiële vraagstukken. Sinds 2022 is Marjolein van Loenen de projectmanager namens de Hogeschool bij het project betrokken. We trekken dan ook samen op voor dit project. Sinds kort zijn we in gesprek met de aannemer, Heerkens en van Bavel voor het bouwtraject. Ook hier beoordeeld M3E alle begrotingen.

M3E geeft ons heel veel steun en helderheid voor alle trajecten. Afspraken worden goed nagekomen en de communicatie is heel helder en duidelijk. Als projectteam zijn we zeer tevreden over hun hulp op het financiële vlak. Het project gaan we nu een spannende tijd tegemoet. We gaan nu onderzoeken of we medio volgend jaar kunnen starten met de bouw. Ook hier zal M3E ons met raad en daad bijstaan.

We hopen dan ook dat we de komende 3 jaar nog veel gebruik van de professionaliteit van M3E kunnen gebruik maken.

Dick Nijland, projectmanager gemeente Rotterdam

download

Labels
Algemeen nieuws
Bouwkosten Management
Onderwijs

« Terug naar nieuws overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven