« Terug naar nieuws overzicht

Vanaf 2023 alleen nog maar kantoren met label C

voormalige-timmerfabriek-in-schiedam-verbouwd-tot-duurzaam-kantoor_2_W5KNdb.jpg06 jan

Vanaf 2023 mogen er geen kantoren meer gebruikt worden met een energielabel D of slechter. De wettelijke verplichting voor kantoren wordt: label C of beter. Op dit moment zijn er nog subsidies om de upgrading te stimuleren.

Vanaf 2023 mogen er geen kantoren meer gebruikt worden met een energielabel D of slechter. Dat heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) onlangs bepaald. De wettelijke verplichting voor kantoren wordt: label C of beter.

Kantoren met een label D, E of F zouden zonder bouwkundige ingrepen al zodoende aangepast kunnen worden dat een label C haalbaar is. Aanpassingen aan de installaties (bijv. de verlichting) zouden daar dan al voldoende zijn. Voor gebouwen met label G zijn bijvoorbeeld ook isolerende maatregelen nodig.

Welke stappen leiden naar label C?

M3E kan u helpen met het opstellen van een EPA-U maatwerkadvies zodat u inzicht krijgt in de energieprestaties van uw kantoor. Aan de hand van de inventarisatie van de huidige situatie kunnen we dan slimme keuzes maken om uw kantoor op label C te krijgen. 

Subsidie voor investeringen

Het plan betekent dat kantooreigenaren de komende jaren flink moeten investeren in energiezuinige maatregelen. Volgens de minister gaat dit om een eenmalige investering van € 860 miljoen. Een investering die zich op termijn terugbetaalt door een besparing in de energiekosten. Daarnaast kunt u als eigenaar op dit moment profiteren van subsidie. Aan de hand van het EPA-U maatwerkadvies kunnen we u van advies voorzien of de benodigde maatregelen in aanmerking komen voor subsidie en deze tevens aanvragen. 

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij het opwaarderen van uw kantoor. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op (telefoonnummer: 010-2022210).

Labels
Algemeen nieuws
Subsidie Advies
Technical Management

« Terug naar nieuws overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven