« Terug naar nieuws overzicht

SDE+ subsidie van € 8,5 miljoen voor zonnepanelen logistieke hallen

7500-zonnepanelen-op-waalwijks-dak_1_Y7PyGy.jpg06 jan

Voor diverse logistieke hallen heeft M3E Subsidie Advies een succesvolle aanvraag ingediend voor SDE+ subsidie. In totaal is ruim € 8,5 miljoen aan subsidie toegezegd voor een periode van 15 jaar.

Het grote dakoppervlakte van logistieke hallen leent zich uitstekend voor de plaatsing van zonnepanelen. Steeds meer partijen maken hun dakbelasting geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. De SDE+ subsidie is een subsidie die jaarlijks als geldbedrag wordt uitgekeerd om de productie rendabeler te maken. De aanvragende partij bepaalt zelf op welk subsidiebedrag in te schrijven. Hoe meer geld per kW aangevraagd wordt hoe groter de kans dat het budget op is en er achter het net gevist wordt. 

Rol van M3E in dit project

M3E Subsidie Advies heeft voor dit project de haalbaarheidsstudies opgesteld (verplicht bij een grote SDE+ subsidieaanvraag) en aan de hand hiervan hebben we ingeschreven op het juiste subsidiebedrag. In totaal is er meer dan € 8,5 miljoen toegezegd over een periode van 15 jaar. 

Zonnepanelen en BREEAM

Naast het indienen van de subsidieaanvragen begeleidt M3E ook de BREEAM certificering voor dit project met als doel een certificaat op niveau ‘very good’ of ‘excellent’. De zonnepanelen kunnen hierin het verschil gaan maken aangezien duurzame energie een belangrijke factor is binnen BREEAM. Door onze integrale aanpak is voor het project een hoger niveau bereikbaar geworden.

Over SDE+ subsidie

Ook in 2017 is het weer mogelijk om van de SDE+ regeling gebruik te maken. In maart opent de ronde voor het voorjaar 2017. De SDE+ subsidie is bedoeld voor grootverbruikers (met een aansluiting groter dan 3x80A) en het vermogen van de zonnepanelen moet minimaal 15 kWp bedragen. Dit komt overeen met ongeveer 60 zonnepanelen.

Zowel de elektriciteitsprijs als de productie van uw zonnepanelen kunnen jaarlijks variëren; het totale subsidiebedrag dat gedurende de 15 jaar wordt uitgekeerd is hiervan afhankelijk.

Wat kunnen we voor u doen?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij de aanvraag van SDE+ subsidie of BREEAM-NL certificering? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op (telefoonnummer: 010-2022210).

Labels
Algemeen nieuws
Subsidie Advies
Technical Management

« Terug naar nieuws overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven