« Terug naar nieuws overzicht

Onderzoek flexibel bouwen

Flexibel bouwen website.JPG04 jul

Om de toekomstbestendigheid van haar ontwikkelingen te verbeteren en in een vroege fase van het ontwikkelproces handvatten te bieden bij besluitvorming, heeft M3E in opdracht van Cordaan onderzoek gedaan naar het effect van flexibel bouwen.

Om de toekomstbestendigheid van haar ontwikkelingen te verbeteren en in een vroege fase van het ontwikkelproces handvatten te bieden bij besluitvorming, heeft M3E in opdracht van Cordaan onderzoek gedaan naar het effect van flexibel bouwen. Cordaan richt zich op mensen die korte of lange tijd verpleging, verzorging of begeleiding nodig hebben. Die zorg bieden zij aan in hun 120 locaties in Amsterdam en omstreken. Voor het herontwikkelen van nieuwe locaties biedt ons onderzoek de organisatie handvatten voor het nemen van de juiste beslissing. 

In ons onderzoek zijn onder andere de effecten op het gebied van investeringskosten onderzocht. En de beperkingen en kansen, ten aanzien van het ontwerp, zijn vergeleken met een ‘traditionele bouwmethodiek’. Voor het onderzoek hebben we diverse bouwsystemen onderzocht zoals staalconstructie met betonvloeren, constructieve prefab modulaire bouwsystemen en volledig uitgevoerde modulaire bouwsystemen. 

De belangrijkste conclusie welke we kunnen trekken uit het onderzoek is dat elke bouwsystematiek zijn eigen voor- en nadelen heeft, en dat er per project goed naar de exploitatietermijn, bouwtijd, kosten en de gewenste mate van flexibiliteit moet worden gekeken. Organisaties dienen dus per project de wensen en eisen inzichtelijk te maken om daarna een strategische keuze te kunnen maken. Ons onderzoek helpt Cordaan daarbij. 

Labels
Algemeen nieuws
Bouwkosten Management

« Terug naar nieuws overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven