« Terug naar nieuws overzicht

Nieuwe subsidie voor verduurzaming zorginstellingen

pexels-oles-kanebckuu-127873.jpg16 jul

De overheid heeft een subsidieregeling in het leven geroepen die zorginstellingen stimuleert om energiebesparende maatregelen te nemen en duurzame energie op te wekken.

De overheid heeft een subsidieregeling in het leven geroepen die zorginstellingen stimuleert om energiebesparende maatregelen te nemen en duurzame energie op te wekken. Het team van M3E staat voor u klaar om u te ondersteunen bij de subsidieaanvraag en om u te adviseren bij het verduurzamen van uw gebouw.

Vooralsnog is er 4,2 miljoen euro gereserveerd voor het nemen van verduurzamende maatregelen. Het betreft diverse bouwkundige en installatietechnische maatregelen, waaronder:

  • Isoleren van gevel, dak of vloer
  • Vervangen glas door isolerend glas
  • Toepassen van LED-verlichting
  • Toepassen van ventilatie met WTW
  • Installatie van zonnepanelen

Daarnaast is er ook een bedrag van € 500.000 beschikbaar gesteld voor het certificeren van uw gebouw met een keurmerk dat de duurzaamheid ervan aantoont.

Snel reageren noodzakelijk

Een zorginstelling kan maximaal € 100.000 subsidie ontvangen voor de energiebesparende maatregelen, plus nog eens eenmalig € 5.000 voor de activiteiten die nodig zijn om het duurzame keurmerk te behalen. In totaal kan een zorginstelling dus € 105.000 aanvragen. Het is belangrijk om snel te reageren; de subsidie moet aangevraagd worden tussen 16 juli en 1 september 2018 én wordt behandeld in volgorde van binnenkomst.

Het verduurzamen van uw gebouw; onze zorg

Het team van M3E Subsidie Advies opereert op het snijvlak van financiële en technische vraagstukken. Enerzijds voorziet ons team van specialisten projectteams van de juiste inpunt om tot een maximaal subsidieresultaat te komen. Anderzijds hebben we diverse BREEAM en GPR Gebouw Experts in dienst die uw projectteam adviseren bij het certificeren met een duurzaam keurmerk. We helpen u graag om uw zorginstelling een duurzaam en gezond onderdak te geven.

 

Labels
Algemeen nieuws
Subsidie Advies

« Terug naar nieuws overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven