« Terug naar projecten overzicht

Team Liquid's Alienware Training Facility

Team Liquid incl credit.jpg

Spoorzones hadden jaren lang een slecht imago maar zijn, door de binnenstedelijke gebiedsverandering, aantrekkelijke hot spots geworden. Boven op de terminal van de Uithoflijn in Utrecht opent binnenkort het multifunctionele gebouw Het Platform. Team Liquid zal…

Locatie Utrecht
Type Utiliteit
Soort Nieuwbouw
Fase Voorlopig Ontwerp
Omvang 1.000 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2019
Omschrijving

Spoorzones hadden jaren lang een slecht imago maar zijn, door de binnenstedelijke gebiedsverandering, aantrekkelijke hot spots geworden waar niet alleen woningen, maar ook horeca en andere sociale voorzieningen verrijzen. Zo ook het gebied rondom Utrecht Centraal. Boven op de terminal van de Uithoflijn opent binnenkort het multifunctionele gebouw Het Platform. Naast woon- en werkunits en horeca zal Team Liquid – een van de grootste e-sport teams van de wereld – hun Europese hoofdkantoor en trainingscentrum vestigen in het gebouw.

In opdracht van architectenbureaus AHH en VenhoevenCS heeft M3E een elementenraming van de bouwkundige en installatietechnische onderdelen opgesteld op basis van het VO. De cascoruimte in de nieuwbouw Het Platform moet worden omgebouwd tot een volledig, high-end ingericht trainingscentrum inclusief enkele appartementen voor hun spelers met een zeer hoge kwaliteit afwerking. Bij de raming moest M3E niet alleen rekening houden met state-of-the-art data installaties en de vele technische snufjes die dit centrum nodig heeft maar ook met het gebruik van vele verantwoorde materialen. Er werd bijvoorbeeld 100% gerecycled glas, akoestische materialen, en bio ecoboard en een plantenwand gebruikt. Zo wordt er een gezonde werkruimte gecreëerd waar de spelers op hun best kunnen presenteren. De elementenraming van M3E heeft de architect en daarmee de opdrachtgever een betrouwbaar inzicht gegeven in de te verwachten bouwkosten. Later dit jaar zal Team Liquid de deuren openen van dit bijzondere trainingscentrum voor hun eigen topsporters.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven