« Terug naar projecten overzicht

Stadhouderslaan ‘blok 4’

AI Stadhouderslaan blok 4 .jpg

Aan de Stadhouderslaan in Slikkerveer verrijzen in 2021 29 nieuwe, energiezuinige appartementen. De architect van dit duurzame project, heeft gekozen voor een complex gebouwd met CLT (Cross Laminated Timber). CTL is grotendeels biobased en heeft daarom…

Locatie Slikkerveer
Type Wonen
Soort Nieuwbouw
Fase Schets Ontwerp / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Bestekfase / Realisatiefase
Omvang 2.875 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2020
Omschrijving

Aan de Stadhouderslaan in Slikkerveer verrijzen in 2021 29 nieuwe, energiezuinige appartementen die worden ontwikkeld voor de Stichting Wooncompas. Een mix van woningtypen en huurprijzen, meer wooncomfort en het verbeteren van de duurzaamheid was de aanleiding voor het slopen en opnieuw opbouwen van de woningen in deze straat. Rothuizen, de architect van dit project, heeft gekozen voor een complex gebouwd met CLT (Cross Laminated Timber). CLT is grotendeels biobased en heeft daarom vele voordelen op het gebied van klimaatverbetering, CO2-reductie en verminderde milieubelasting.

CLT, ofwel kruislaaghout, is een nieuw, innovatief houtproduct waarbij de elementen zijn opgebouwd uit kruislings verlijmde latten. De CLT-elementen, voor zowel wand-, vloer en dakelementen, worden in de fabriek geproduceerd. Dit maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig en snel te bouwen.

Stichting Wooncompas heeft voor M3E gekozen om proactief deel te nemen aan de besprekingen van het ontwerpteam en om de bouwkundige en installatietechnische elementenraming van de DO te beoordelen. Zo ook het beoordelen van de bouwkundige en installatietechnische inschrijfbegrotingen. M3E heeft in het verleden ervaring opgedaan met het bouwen met CLT en daarom zijn wij de juiste partner voor dit project.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven