« Terug naar projecten overzicht

Ministerbuurt te Rijswijk

Ministerbuurt I_16.9.jpg

Woningcorporatie Rijswijk Wonen verhuurt zo’n 6000 woningen in Rijswijk. De komende jaren investeren zij in het verbeteren en verduurzamen van een groot deel van hun woningen.

Locatie Rijswijk
Type Wonen
Soort Verduurzaming
Fase Programma van Eisen
Omvang 7.900 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management, Technical Management Consultants
Jaartal   2019-2020
Omschrijving

Woningcorporatie Rijswijk Wonen verhuurt zo’n 6000 woningen in Rijswijk. Een van hun ambities voor de komende jaren is om een groot deel van hun woningen te verbeteren en te verduurzamen. Zo ook 78 eengezinswoningen in de Ministerbuurt. De woningen in deze buurt zijn verouderd en niet energiezuinig. 

Aannemer Dura Vermeer heeft een analyse gemaakt en een daarbij behorend verbeterplan opgesteld. M3E Bouwkosten Management heeft vervolgens de aannemersbegroting van Dura Vermeer te beoordeeld. Wij hebben onze bevindingen van de screening gedeeld met Rijswijk Wonen, die vervolgens met Dura Vermeer de onderhandeling is in gegaan.

Het dak en de gevels van de woningen worden geïsoleerd en de ramen krijgen nieuwe kozijnen met HR++ dubbel glas. Deze energiebesparende maatregelen verhogen niet alleen het wooncomfort, maar verlagen ook de energielasten voor de bewoners. Daarnaast krijgen de woningen nieuwe dakpannen, wordt het voegwerk gerepareerd, en zorgt een nieuw ventilatiesysteem voor een gezond binnenklimaat. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Rond de zomer van 2021 heeft Rijswijk er 78 duurzamere woningen bij.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven