« Terug naar projecten overzicht

Mandonlinestraat te Rijswijk

Mandolinestraat II overzicht wijk.png

In de Muziekbuurt in Rijswijk gaat woningcorporatie Rijswijk Wonen 288 meergezinswoningen verbeteren en verduurzamen. De woningen gezonder, comfortabeler en energiezuiniger.

Locatie Rijswijk
Type Wonen
Soort Verduurzaming & Renovatie
Fase Technisch Ontwerp
Omvang 17.300 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management, Technical Management Consultants
Jaartal   2019-2020
Omschrijving

In de Muziekbuurt in Rijswijk gaat woningcorporatie Rijswijk Wonen 288 meergezinswoningen verbeteren en verduurzamen. De woningen gezonder, comfortabeler en energiezuiniger. Dat doet de corporatie onder meer door een betere isolatie en nieuwe installaties. Daarnaast krijgen de woonblokken een nieuwe uitstraling en de waar nodig krijgen woningen een nieuwe keuken, badkamer en toilet.

Rijswijk Wonen werkt voor dit project samen met SlimOnderhoud. Dit is een samenwerkingsverband tussen de aannemer Willems Vastgoedonderhoud en Twinstone (bewonerszaken). Rijswijk Wonen heeft M3E Bouwkosten Management gevraagd de aannemersbegroting van de aannemer te beoordelen. Rijswijk Wonen heeft op basis van onze beoordeling samen met Willems Vastgoedonderhoud gekeken naar de beste aanpak van dit project.

Het verbeterplan is opgesteld in samenspraak met een klankbordgroep, bestaande uit bewoners uit de wijk. Inmiddels is meer dan 70% van de bewoners akkoord met het plan. Rijswijk Wonen voert eerst alle werkzaamheden uit in één proefportiek om zo een exacte planning te kunnen opstellen voor de overige ruim 250 woningen.

‘Het plan past in onze ambitie om aankomende jaren 1.600 woningen te verbeteren en verduurzamen. Dat is hard nodig. Rijswijk Wonen bezit veel verouderde (portiek)woningen die in 2050 ook nog eens allemaal van het gas moeten. De bewoners hebben straks een comfortabele, gezonde én energiezuinige woning. Klaar voor de toekomst!’ Rob van den Broeke, directeur-bestuurder Rijswijk Wonen.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven