« Terug naar projecten overzicht

Mauritsstraat te Zaandam

Mauritsstraat Zaandam II Zecc.jpeg

Nabij het centrum van Zaandam werkt Borghese aan nieuwbouw in de Mauritsbuurt. Zecc Architecten ontwerpt samen met LAP Landscape & Urban Design een ensemble van verschillende gebouwen ieder met een eigen karakter waarbij een groene omgeving een van de hoofdthema’s was.

Locatie Zaandam
Type Wonen
Soort Nieuwbouw
Fase Voorlopig Ontwerp
Omvang 13.950 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Periode 2020-heden
Omschrijving

Nabij het centrum van Zaandam werkt Borghese aan nieuwbouw in de Mauritsbuurt. Zecc Architecten ontwerpt samen met LAP Landscape & Urban Design een ensemble van verschillende gebouwen ieder met een eigen karakter waarbij een groene omgeving een van de hoofdthema’s was. Aan de Mauritsstraat verrijzen 135 appartementen en 5 grondgebonden woningen. Het ontwerp van de gebouwen is divers om goed aan te kunnen sluiten op de brede doelgroep. Aan de randen van het plan staan robuuste appartementen met verschillende kleuren metselwerk. Terwijl in het luwe, groene binnengebied twee gebouwen staan met een houten gevel geïnspireerd op de historische context van het plan.

Voor dit project stelt M3E de ramingen op tijdens het Voorlopig Ontwerp en het Definitieve Ontwerp. Ook is M3E verantwoordelijk voor het installatieadvies in de diverse fases. M3E heeft tijdens het Voorlopig Ontwerp de ramingen opgesteld. Niet alleen bij de start van het VO is een raming opgesteld, maar halverwege het VO is er een tussenraming opgesteld om gedurende het ontwerpproces de bouwkosten te controleren om binnen budget te blijven. Dit in nauwe samenwerking met de architect. Inmiddels heeft M3E ook de definitieve raming voor het VO gemaakt en is Zecc gestart met het Definitieve Ontwerp.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven