« Terug naar projecten overzicht

IKC Molensloot te De Lier

IKC Molensloot.jpg

In De Lier zal de komende jaren een aanzienlijke groei van het leerlingaantal te zien zijn door de ruim 900 nieuwe woningen in de nieuwbouwwijk De Molensloot.

Locatie De Lier
Type Onderwijs
Soort Nieuwbouw
Fase Voorlopig Ontwerp
Omvang 2.871 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Periode 2021
Omschrijving

In De Lier zal de komende jaren een aanzienlijke groei van het leerlingaantal te zien zijn door de ruim 900 nieuwe woningen in de nieuwbouwwijk De Molensloot. Schoolbestuur PCPO Westland heeft, in samenwerking met bouwmanagementbureau Van Haaren Vastgoed Management, daarom besloten om in deze nieuwe wijk een nieuw schoolgebouw te realiseren voor de Prins Willem-Alexander school. Door de verhuizing van de school naar De Molensloot wordt de spreiding in De Lier geoptimaliseerd.

De nieuwe school wordt een IKC. Binnen één gebouw komen, naast een basisschool met 12 groepen en een gymzaal, eveneens twee kinderopvanggroepen, een grote buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. De nieuwe school krijgt een prachtig gebouw midden in een groene omgeving. Die groene, natuurlijke omgeving zal worden doorgetrokken tot op het schoolplein en zelfs tot in de school. In opdracht van PCPO Westland heeft M3E de elementenbegroting opgesteld tijdens het Voorlopig Ontwerp. Wanneer de architect Wubben-Chan het DO heeft opgesteld zal M3E wederom aansluiten aan het project voor een Definitief Ontwerp Elementenbegroting.

Labels
Bouwkosten Management
Onderwijs
Technical Management

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven