« Terug naar projecten overzicht

Campus Midden te Lelystad

Campus Midden te Lelystad_Centrada_16-9.jpeg

Campus Midden is een nieuw woongebied in Lelystad waar in totaal zo’n 300 huurwoningen worden gerealiseerd. Woningcorporatie Centrada gaat deze appartementen bouwen. Zij hebben bij M3E de vraag neergelegd om vooraf taakstellende budgetten op te stellen die zij…

Locatie Lelystad
Type Wonen
Soort Nieuwbouw
Fase Schets Ontwerp tot en met Definitief Ontwerp
Omvang 27.500 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Periode 2021 - heden
Omschrijving

Campus Midden is het gebied tussen het politiebureau en de wijk Grietenij in Lelystad. In dit nieuwe woongebied worden in totaal zo’n 300 huurwoningen gerealiseerd. Woningcorporatie Centrada gaat deze appartementen bouwen. Hiermee spelen zij, samen met de gemeente Lelystad, in op de grote vraag naar betaalbare, sociale huurwoningen.

De appartementen worden verdeeld over in totaal zeven woongebouwen, welke de komende vier jaar één voor één worden gebouwd en opgeleverd. Het eerste gebouw wordt inmiddels gebouwd. De zes overige woongebouwen vallen onder het deelgebied Campuskwadrant.

Centrada heeft bij M3E de vraag neergelegd om voor dit deelgebied vooraf taakstellende budgetten op te stellen die zij kunnen meegeven aan de ontwikkelende partijen van dit project.

In samenwerking met het stedenbouwkundig bureau FAME Zwolle en de gemeente Lelystad heeft Centrada een masterplan ontwikkeld. In dit masterplan staat een uitgebreide toelichting op alle uitgangspunten en de ambities van het gebied. Zo wordt er toegelicht wat de beeldkwaliteitsambitie is ten aanzien van de architectuur en de openbare ruimte en wat de visie van de gemeente is met betrekking tot de duurzaamheidsambitie.

Op basis van dit masterplan heeft M3E de budgetramingen per woongebouw opgesteld. Daarnaast heeft M3E ook de investeringskosten per woning in kaart gebracht. Zodra voor het deelgebied de diverse bouwende partijen zijn geselecteerd zal M3E ook in de SO- tot DO-fases de toetsing van de aannemersbegroting op zich nemen.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven