« Terug naar projecten overzicht

POST Breda

Post Breda.jpeg

In het iconische voormalig postkantoor aan de rand van het historische centrum van Breda ontwikkeld PK76 diverse moderne appartementen in POST Breda. Door de transformatie van voormalig postkantoor naar een multifunctioneel gebouw, ontstaat een unieke plek waar naast wonen veel aandacht is voor groen en ontspanning. PK76 heeft M3E gevraagd om de inschrijfbegroting van de aannemer te beoordelen op compleetheid, prijsniveau en eventuele risico’s en kansen. Het project kent best wel wat uitdagingen dus is het…

Locatie Breda
Type Wonen
Soort Nieuwbouw/Transformatie
Fase Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp & Prijs- en Contractfase
Omvang 20.700 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2021 - heden
Omschrijving

In het iconische voormalig postkantoor aan de rand van het historische centrum van Breda ontwikkeld PK76 diverse moderne appartementen in POST Breda. Dit pand aan de Oude Vest is al sinds de bouw in 1950 een waar icoon in de stad. Door de transformatie van voormalig postkantoor naar multifunctioneel gebouw, ontstaat een unieke plek waar naast wonen veel aandacht is voor groen en ontspanning. Het ontwerp van POST Breda is in handen van Bedaux de Brouwer architecten in samenwerking met MTD landschapsarchitecten. Het plan bestaat deels uit een transformatie van de noord- en oostvleugel, terwijl een nieuwbouwdeel de bestaande carrévorm in ere zal herstellen. De comfortabele nieuwbouwappartementen krijgen een duidelijke link met het historische vastgoed, vooral in de raampartijen en vele details. Commerciële plinten zorgen voor extra dynamiek, met ruimte voor horeca, kantoren en detailhandel.

PK76 heeft M3E gevraagd om de inschrijfbegroting van de aannemer te beoordelen op compleetheid, prijsniveau en eventuele risico’s en kansen. Het project kent best wel wat uitdagingen dus is het voor PK76 belangrijk om met de kennis van M3E een extra controleslag te doen. Een van de uitdagingen ligt in het transformatiedeel. Dat was in het verleden in gebruik als post- en telecomcentrale, en nu komen er woningen en een commerciële ruimte. Verder ligt er onder de nieuwbouw een atoomkelder die niet zomaar afgebroken kan worden. En om de bomen te kunnen plaatsen in de binnentuin – die boven op de parkeergarage komt – is voldoende draagkracht van de constructie essentieel. Voordat wij de controle op de inschrijfbegroting hebben gedaan, hebben wij eerst zelf op basis van het technisch ontwerp een begroting opgesteld om deze zo met elkaar te kunnen vergelijken.

De toekomstige bewoners kunnen naar verwachting vanaf 2024 genieten van alle faciliteiten van de stad en van de rust in hun eigen appartement of in de groene oase van de binnentuin.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven