« Terug naar projecten overzicht

Voorzieningencluster Westergouwe te Gouda

Westergouwe_©BDP architecten.jpeg

In de gemeente Gouda wordt de wijk Westergouwe in fases ontwikkeld. Onderdeel van Westergouwe fase II is een voorzieningencluster dat ruimte biedt aan Kindcentrum De Ontdekkingsreiziger met een basisschool en kinderopvang, 40 sociale huurwoningen, sportvoorzieningen en parkeervoorzieningen. De gemeente Gouda heeft een aanbesteding gedaan ten behoeve van een bouw- en installatiekostenadvies voor het voorzieningencluster Westergouwe. M3E was deze aanbesteding gegund…

Locatie Gouda
Type Wonen & Onderwijs
Soort Nieuwbouw
Fase Voorlopig Ontwerp tot en met Realisatiefase
Omvang 14.700 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2021 - heden
Omschrijving

In de gemeente Gouda wordt de wijk Westergouwe in fases ontwikkeld. Westergouwe fase I is inmiddels in gebruik genomen en Westergouw fase II is momenteel in uitvoering. Onderdeel van Westergouwe fase II is een voorzieningencluster dat ruimte biedt aan Kindcentrum De Ontdekkingsreiziger met een basisschool en kinderopvang, 40 sociale huurwoningen, sportvoorzieningen en parkeervoorzieningen.

De gemeente Gouda heeft een aanbesteding gedaan ten behoeve van een bouw- en installatiekostenadvies voor het voorzieningencluster Westergouwe. M3E was deze aanbesteding gegund. BDP is de geselecteerde architect van dit project. M3E, BDP en de overige adviseurs – bbn adviseurs, Swinn, Nelissen en Mobius – zullen vanaf de VO-fase internsief samenwerken om het project binnen het vastgestelde budget te realiseren.

Het voorzieningencluster wordt gesitueerd in een parksetting. Het natuurlijk en landschappelijk vormgeven van de diverse terreindelen zijn belangrijk en integraal onderdeel van de uitwerking. Het cluster wordt een alzijdig gebouw zonder achterkanten en heeft daardoor rondom contact met de groene omgeving. De schaal van het gebouw bestaat uit vier kleinere ‘huizen’ voor het Kindcentrum. Deze ‘huizen’ liggen rond een centraal hart, evenals de sportzalen en het welzijnsprogramma. Jong en oud ontmoeten elkaar hier op informele manier en daarmee speelt het gebouw een verbindende rol in de sociale structuur van de jonge wijk.

Op dit moment is M3E bezig met het afronden van de VO-fase en start binnenkort de DO-fase. Gezien het vastgestelde budget voor de ontwikkeling van deze opdracht, en de huidige markt die onder druk staat door de stijgende prijzen, heeft M3E een zeer pro-actieve rol binnen het ontwerpteam. Nog meer als anders moeten kosten continue worden doorgerekend, alternatieven worden bekeken en optimalisaties worden aangedragen. Naast alle bouw- en installatiekosten berekent M3E ook de Total Cost of Ownership (TCO) voor de opdrachtgever. M3E zal tot en met de realisatiefase betrokken blijven bij dit project om zo sturend te kunnen blijven op het budget tot aan de oplevering.   

[foto: ©BDP architecten]

Labels
Bouwkosten Management
Onderwijs
Parkeren
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven