« Terug naar projecten overzicht

Gebouw A, district U te Vlaardingen

Impressie Gebouw A District U te Vlaardingen I.jpg

Adrichem Leyten Vastgoed (ALV) werkt aan de herontwikkeling van District U in Vlaardingen. Zij transformeren het voormalige Unilever terrein tot een gemengde wijk voor wonen, werken, onderwijs, sport en ontspanning. Centraal in het district bevindt zich Gebouw A, een voormalig laboratorium gebouw van zo’n 35.000 m2 uit de jaren zestig, dat wordt herontwikkeld tot woongebouw met een commerciële plint.

M3E is gevraagd om tijdens de VO-fase een geclusterde elementenraming van de bouwkundige, constructieve en installatietechnische onderdelen op te stellen. Vervolgens zal er gedurende het gehele ontwerpproces regelmatig overleg zijn met het gehele ontwerpteam en zullen er verschillende rekenexercities worden gedaan om eventuele …

Locatie Vlaardingen
Type Wonen/Parkeren/Utiliteit
Soort Herontwikkeling/Transformatie
Fase Voorlopig Ontwerp/Definitief Ontwerp
Omvang 35.400 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2022 - heden
Omschrijving

Adrichem Leyten Vastgoed (ALV) werkt aan de herontwikkeling van District U in Vlaardingen. Zij transformeren het voormalige Unilever terrein tot een gemengde wijk voor wonen, werken, onderwijs, sport en ontspanning. Centraal in het district bevindt zich Gebouw A, een voormalig laboratorium gebouw van zo’n 35.000 m2 uit de jaren zestig, dat wordt herontwikkeld tot woongebouw met een commerciële plint. Vanwege de iconische uitstraling blijft het gebouw behouden en wordt het getransformeerd.

Voor de start van het schetsontwerp zijn alle mogelijkheden en beperkingen van het bestaande gebouw onderzocht. Het gebouw wordt tot op het constructief casco gestript en van daaruit opnieuw opgebouwd.

Atelier Kempe Thill en Schiemann Weyers architects zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp van Gebouw A. Op de begane grond en eerste verdieping wordt ingezet op een commerciële functie. De bestaande lagen 2 t/m 8 worden voorzien van diverse woningtypes, en er worden nog twee lagen met appartementen toegevoegd aan het gebouw. Ook wordt een parkeergarage toegevoegd aan het volume.

M3E is gevraagd om tijdens de VO-fase een geclusterde elementenraming van de bouwkundige, constructieve en installatietechnische onderdelen op te stellen. Vervolgens zal er gedurende het gehele ontwerpproces regelmatig overleg zijn met het gehele ontwerpteam en zullen er verschillende rekenexercities worden gedaan om eventuele alternatieve ontwerpkeuzes door te rekenen. Aan het eind van de DO-fase zullen wij nog een toets op de elementenraming van het VO uitvoeren en een finaal advies uitbrengen voor eventuele optimalisaties.

Naar verwachting zal in het tweede kwartaal van 2025 zal het project Gebouw A zijn afgerond en zullen bewoners en gebruikers genieten van het eerste stuk van deze nieuwe stadswijk.

Labels
Bouwkosten Management
Parkeren
Technical Management
Utiliteit
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven