« Terug naar projecten overzicht

Kavel 2B Kenniskwartier te Amsterdam

Impressie Kenniskwartier Kavel B2.png

Het Kenniskwartier wordt samen met de Vrije Universiteit (VU) en het Amsterdam UMC getransformeerd tot het ‘innovation district’, waar wonen, gezondheid, wetenschap en ondernemerschap samenkomen. Duizenden hoogopgeleide professionals en zo’n 30.000 studenten zullen hier gaan studeren, werken en wonen. Stichting DUWO ontwikkelt binnen dit plan Kavel 2B. M3E zal voor DUWO een geclusterde elementenraming opstellen tijdens de fase Voorlopig Ontwerp.

Locatie Amsterdam
Type Wonen en retail
Soort Nieuwbouw
Fase Schets Ontwerp t/m Prijs- en Contractvorming
Omvang 5.098 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2022 - heden
Omschrijving

De Gemeente Amsterdam zal de Zuidas in de komende jaren transformeren naar een compleet nieuwe wijk. Ooit begon de Zuidas vooral als een kantorenlocatie voor toonaangevende bedrijven, inmiddels is het een complete wijk waar werken, wonen en leven samenkomen. Het Kenniskwartier wordt samen met de Vrije Universiteit (VU) en het Amsterdam UMC getransformeerd tot het ‘innovation district’, waar wonen, gezondheid, wetenschap en ondernemerschap samenkomen. Duizenden hoogopgeleide professionals en zo’n 30.000 studenten zullen hier gaan studeren, werken en wonen.

Stichting DUWO ontwikkelt binnen dit plan Kavel 2B, waarin 119 studentenwoningen komen met diverse gemeenschappelijke ruimtes. In 2022 heeft M3E voor Stichting DUWO de bouw- en investeringskostenraming voor de haalbaarheidsstudie van dit project gedaan. De architect start binnenkort met het Voorlopig Ontwerp. M3E zal voor DUWO een geclusterde elementenraming opstellen tijdens de fase Voorlopig Ontwerp. Hierna zal M3E ook meelopen met de volgende ontwerpfases. M3E werkt nauw samen met de opdrachtgever en ontwerpteam om de raming binnen het budget te houden en continue advies te geven over kosten versus kwaliteit. Naast de geclusterde elementenraming stelt M3E ook de investeringskostenraming en de exploitatiekostenraming op. Het ontwerpteam bestaat uit constructeurs van van Rossum, installateurs van KVMC, projectmanagers van Brink, Mei architects en landschapsarchitect Copijn.

DUWO heeft samen met de gemeente Amsterdam speerpunten voor dit project opgesteld. Er moet ruimte zijn voor ontmoeting en interactie tussen de bewoners en het gebouw moet natuurinclusief zijn klimaatadaptieve maatregelen bevatten. DUWO wil de ontmoeting tussen studenten faciliteren door meerdere gemeenschappelijke huiskamers te realiseren en een wasserette. De dakranden en een van de buitengevels worden begroeid met groen en er worden groendaken toegepast en nestvoorzieningen aangebracht. M3E neemt deze speerpunten altijd mee wanneer zij advies uitbrengen aan het ontwerpteam.

Labels
Bouwkosten Management
Retail
Technical Management
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven