« Terug naar projecten overzicht

Ruby Gardens te Amsterdam

Impressie Ruby Gardens - akkoord.jpg

Ruby Gardens is onderdeel van een nieuwe, nog te realiseren stadswijk tussen de Johan Cruijff ArenA en het ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC. Het huidige monofunctionele kantorengebied wordt de komende jaren verandert in een levendige stadswijk. Vastgoedonderneming Vastint Nederland B.V. gaat een bestaand en gedateerd kantoorgebouw duurzaam en circulair slopen om plaats te maken voor een nieuw gebouw. M3E stelt de bestek begroting, van zowel de bouwkundige, constructieve als installatietechnische onderdelen op.

Locatie Amsterdam
Type Wonen, parkeren, retail & kantoren
Soort Nieuwbouw
Fase TO & Prijs- en Contractvorming
Omvang 36.000 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2023 - heden
Omschrijving

Ruby Gardens is onderdeel van een nieuwe, nog te realiseren stadswijk tussen de Johan Cruijff ArenA en het ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC. Het huidige monofunctionele kantorengebied wordt de komende jaren verandert in een levendige stadswijk waar je kunt wonen, werken en ontspannen. Vastgoedonderneming Vastint Netherlands B.V. gaat een bestaand en gedateerd kantoorgebouw duurzaam en circulair slopen om plaats te maken voor de nieuwbouwontwikkeling van ruim 36.000m2, waarvan 21.000 m2 aan hoogwaardige kantoorruimte, 102 (huur-)appartementen, een ondergrondse parkeergarage en diverse openbare voorzieningen op de begane grond.

Vastint heeft M3E gevraagd voor het opstellen van een bestek begroting, van zowel de bouwkundige, constructieve als installatietechnische onderdelen. Tijdens de tender- en inkoopfase zal M3E de offertes van derden beoordelen en Vastint hierbij van advies voorzien. De laatste fase waarin de uitvoering van het gehele project zal gaan plaatsvinden zal M3E alle werkzaamheden monitoren en het meer- en minderwerk beoordelen. Bijzonder bij dit project is dat het wordt uitgevoerd door een coördinerend aannemer met nevenaannemers onder leiding van de Vastint bouwdirectie.

Ruby Gardens bestaat uit twee torens, staande bovenop een open en transparante commerciële plint. Aan de noordzijde komt een 40-meter hoge woontoren, terwijl de 65-meter hoge toren aan de zuidzijde hoogwaardige kantoorruimtes bevat. De terrasvormige binnentuin met patio, veel bomen en groen verbindt Ruby Gardens met het bestaande TreeCity en vormt daarmee een prachtige en grootschalige campus. De 10-meter hoge kolommen van de plint geven het gebouw een toegankelijke uitstraling, wat nog eens wordt versterkt door de openbare voorzieningen op de begane grond. 

Het project is ontworpen met grote aandacht voor duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Toepassingen als zonnepanelen en geothermische energie (aardwarmte) en het opvangen van regenwater dragen bij aan de aan de BENG-eisen.

Labels
Bouwkosten Management
Parkeren
Retail
Technical Management
Utiliteit
Wonen

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven