« Terug naar projecten overzicht

ArtEZ

ArtEZ impressie.jpg

ArtEZ is een Hogeschool voor de Kunsten, in het oosten van het land en verzorgt voor ruim 3.000 studenten diverse bachelor- en masteropleidingen. Het onderwijs wordt gegeven op diverse locaties, verspreid over Arnhem, Enschede en Zwolle. De totale portefeuille omvat ruim 50.000 m² bvo. ArtEZ streeft naar een toekomstbestendige portefeuille die de onderwijsvisie ondersteunt, daarom werken zij momenteel aan een masterplan voor huisvesting. In dit kader heeft ArtEZ behoefte aan gedegen advies op het gebied van bouwkosten, onderhoudskosten en installatiekosten. Hier komt M3E in beeld. De werkzaamheden…

Locatie Arnhem
Type Onderwijs
Soort Renovatie
Fase Haalbaarheid
Omvang 50.000 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten Management & Technical Management Consultants
Jaartal   2024 - heden
Omschrijving

ArtEZ is een Hogeschool voor de Kunsten, in het oosten van het land en verzorgt voor ruim 3.000 studenten diverse bachelor- en masteropleidingen. Het onderwijs wordt gegeven op diverse locaties, verspreid over Arnhem, Enschede en Zwolle. De totale portefeuille omvat ruim 50.000 m² bvo. ArtEZ streeft naar een toekomstbestendige portefeuille die de onderwijsvisie ondersteunt, daarom werken zij momenteel aan een masterplan voor huisvesting. In dit kader heeft ArtEZ behoefte aan gedegen advies op het gebied van bouwkosten, onderhoudskosten en installatiekosten. Hier komt M3E in beeld.

De werkzaamheden van M3E voor deze opdracht omvatten het adviseren over bouwkostenbudgetten voor aanpassingen/upgrades/verduurzaming of nieuwbouw van de verschillende ArtEZ locaties. Deze budgetten worden door ArtEZ gebruikt voor scenariostudies om te bepalen welke locaties in de portefeuille blijven en voor de budgettering van het masterplan huisvesting.

De opdracht van M3E bestaat uit meerdere onderdelen. Ten eerste omvat het een haalbaarheidsraming en keuzematrix per locatie, waarbij informatie wordt verwerkt vanuit het locatiebezoek, gesprekken met opdrachtgever en maatwerkadvies met betrekking tot verduurzaming en installaties. Daarnaast adviseert M3E per locatie over de verwachte toekomstige onderhoudskosten na uitvoering van de werkzaamheden. Ook geeft M3E advies met betrekking tot toekomstige prijsontwikkelingen, zodat ArtEZ tot een goed onderbouwde besluitvorming kan komen en goed voorbereid is op eventuele veranderingen in de markt.

Met een grondige inspectie en analyse van de gebouwen in de drie steden als start is de eerste fase van de haalbaarheidsstudie door M3E succesvol afgerond. Momenteel worden alle resultaten door ArtEZ geanalyseerd om een goed onderbouwde beslissing te nemen over de verdere ontwikkeling van hun huisvestingsplan.

Labels
Bouwkosten Management
Onderwijs
Technical Management

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven