« Terug naar projecten overzicht

Brandweerkazerne

Brandweerkazerne-Goedereede-1

Het pand wordt flexibel en multifunctioneel. Opdrachtgever Veiligheidsregio Rotterdam (VRR) hecht grote waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijke bouw.

Locatie van project: Goederede
Type project: Overheid
Soort Project: Nieuwbouw
Project fase:
Omvang project:
M3E Discipline / dienst: Technical Management
Jaartal werkzaamheden: 2011
Omschrijving:

Het pand wordt flexibel en multifunctioneel. Opdrachtgever Veiligheidsregio Rotterdam (VRR) hecht grote waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijke bouw. In het programma van eisen wordt door de VRR verzocht dat de architect hier rekening mee houdt door bijvoorbeeld te kijken naar toepassing van CO2 neutrale materialen, zonnepanelen en warmteterugwinning. Ook wordt er gekeken naar “Total cost of ownership”. Het plan is ontworpen door architectenbureau DeRoon | VanEs te Rotterdam.

Werkzaamheden M3E:

  • opstellen programma van eisen, globale berekeningen, schetsontwerpen, opstellen /ondersteunen EPC berekening, opstellen ventilatieberekeningen en elementenraming;
  • opstellen aanbestedingsstukken waaronder technisch bestek en bestekstekeningen.
  • ondersteunen aanbestedingstraject inclusief controle inschrijvingen, controle bezuinigingsvoorstellen en het opstellen van een gunningsadvies;
  • uitvoeringsbegeleiding ten aanzien van de technische installaties.

M3E heeft eerder een project samen met de VRR en de Architect DeRoon l VanEs gedaan.  Door de bestaande relatie en kennis en ervaring is M3E ook gevraagd voor dit project.

Labels
Technical Management

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven