« Terug naar projecten overzicht

BREEAM ‘very good’ voor DC 2 Nieuwegein

DC2-Nieuwegein-04.jpg

DC 2 Nieuwegein heeft onlangs het BREEAM oplevercertificaat met score ‘very good’ behaald. Het distributiecentrum is in opdracht van Prologis gebouwd op een zichtlocatie op bedrijventerrein Het Klooster aan de A27.

DC 2 Nieuwegein heeft onlangs het oplevercertificaat met score ‘very good’ behaald. Het distributiecentrum is in opdracht van Prologis gebouwd op een zichtlocatie op bedrijventerrein Het Klooster aan de A27. M3E begeleide als BREEAM Expert de certificering en waarborgde de ambities gedurende het ontwerp- en bouwproces. Daarnaast verzorgde M3E ook de commissioning van de installaties (t.b.v. MAN 1) en de subsidieaanvragen.

Duurzaamheid, flexibiliteit en kwaliteit zijn belangrijke uitgangspunten in het ontwerp. Dit is o.a. terug te vinden in een aansprekend en helder ontwerp van Bronsvoort Blaak Architecten met uitkragende (kantoor)verdiepingen boven de entree, een vrij indeelbare hal met een stramien van 12x22m en hoogwaardige en robuuste materiaalkeuzes.

Binnenklimaat en luchtkwaliteit

Het gebouw heeft een prettig binnenklimaat dankzij de keuze voor materialen met lage emissies, een hoge ventilatiecapaciteit, ruime daglichttoetreding in het kantoor én in de hal dankzij daklichten en een lange ramenstrook ter plaatse van de mezzanine, en een hoog verlichtingsniveau door energiezuinige LED verlichting met aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling. Een warmtepompsysteem voorziet het kantoor van verwarming en koeling.

Verder zijn de sanitaire voorzieningen waterbesparend, zit er lekdetectie op de hoofdwaterleiding, wordt het energie- en waterverbruik gemonitord, en is de bouwplaats hoog gewaardeerd op het keurmerk Bewuste Bouwers.

Biodiversiteit op het terrein

Er is veel aandacht besteed aan de biodiversiteit op en rond het terrein zodat dit aantrekkelijk is voor zowel werknemers als voor vogels, vleermuizen en andere dieren. Zo zijn er besdragende struiken aangebracht als voedselbron voor vogels, inheemse bomen t.b.v. vliegroutes van vleermuizen, natuurvriendelijke oevers, een stobbenwal en nestkasten voor diverse vogels.

Upgrade naar BREEAM ‘excellent’

Bij het ontwerp van de constructie is uitgegaan van toekomstige plaatsing van zonnepanelen op het dak. Nu de SDE+ subsidie is goedgekeurd, kunnen de zonnepanelen ook daadwerkelijk geplaatst gaan worden. Deze upgrade van het gebouw maakt het mogelijk om het gebouw te hercertificeren naar BREEAM ‘excellent’. Dit proces zal op korte termijn gestart worden.

Foto's: Bronsvoort Blaak Architecten ©

Labels
Subsidie Advies
Technical Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven