« Terug naar projecten overzicht

Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Werelderfgoed Waddenzee.jpg

In Lauwersoog zal een architectonisch hoogstandje in de Waddenzee verrijzen. Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee is...

Locatie Lauwersoog
Type Leisure
Soort Nieuwbouw
Fase Programma van Eisen / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Bestek / Prijs- en Contractfase
Omvang 11.120 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten en Technical Management
Jaartal   2018 - 2019
Omschrijving

In Lauwersoog zal een architectonisch hoogstandje in de Waddenzee verrijzen. Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee is ontworpen door de Deense architect Dorte Mandrup en zal naar verwachting in juni 2020 open gaan. Het plan voor het Werelderfgoedcentrum (WEC) is in samenwerking met een twintigtal organisaties tot stand gekomen, waaronder diverse milieu- en natuurorganisaties zoals de Waddenvereniging en Staatsbosbeheer. 

Het nieuwe centrum wordt gebouwd tussen de kalme wateren van het Lauwersmeer en de ruige Waddenzee, waar het iconische gebouw onder andere onderdak zal bieden aan een ‘Science & Experience Centre’, een hotel, horeca faciliteiten, het KNRM en de zeehondenopvang Pieterburen. Ook komt er een panoramadek met uitzicht over het Wad. Het gebouw komt op palen boven het waterniveau te staan, wat een eerbetoon is aan de haven van Lauwersoog. Een schuine plint verbindt het gebouw aan een zijde met de boulevard en daalt geleidelijk af naar het water. 

Voor dit bijzondere en uitgebreide project, met maar liefst een vloeroppervlak van ruim 11.000m2, is M3E gevraagd om vanaf de PvE fase het ontwerpteam te ondersteunen betreffende de bouw- en installatiekosten. Hierbij zullen wij samen met het ontwerpteam het project binnen de gestelde projectkaders verder uitwerken.

Labels
Bouwkosten Management
Leisure
Technical Management

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven