« Terug naar projecten overzicht

Venlo DC 7 haalt BREEAM 'very good' certificaat

Venlo-DC7.jpg

Het nieuwe distributiecentrum Venlo DC 7 heeft het BREEAM oplevercertificaat ‘very good’ behaald met een score van 59,95%. Het is gesitueerd op Trade Port Noord te Venlo; een bedrijventerrein op een strategische triple A locatie.

Het nieuwe distributiecentrum Venlo DC 7 heeft het BREEAM oplevercertificaat ‘very good’ behaald met een score van 59,95%. Het is gesitueerd op Trade Port Noord te Venlo; een bedrijventerrein op een strategische triple A locatie. M3E verzorgde naast de rol van BREEAM Expert bij de certificering, ook de commissioning van de installaties (t.b.v. MAN 1) en de subsidieaanvragen.

Het distributiecentrum, naar ontwerp van Johan de Vries Architect, is ca. 470 meter lang, 130 meter breed en 13 meter hoog, en beslaat zo’n 60.000m2, verdeeld over 4 units. Deze units zijn eventueel ook afzonderlijk te verhuren en bieden een hoge mate van flexibiliteit door het stramien van 12x22m.

Duurzame maatregelen

Om tot deze BREEAM score te komen, zijn er diverse maatregelen doorgevoerd. Zo zorgt een VRF warmtepompsysteem voor de verwarming en koeling van het kantoor, hebben de luchtbehandelingskasten een hoog rendement (90%) met warmteterugwinning en zijn zowel het kantoor als de hallen voorzien van energiezuinige LED verlichting met aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling.

Er wordt geen water verspild dankzij waterbesparende toepassingen voor kranen, toiletten en douches, magneetkleppen in de sanitaire ruimten die zijn gekoppeld aan bewegingssensoren en is er voorzien in lekdetectie.

Test energieopslag

Momenteel zijn er ruim tachtig zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Prologis streeft ernaar om het gebouw op termijn energieneutraal te maken. Om altijd gebruik te kunnen maken van de duurzame energie die op het gebouw wordt opgewekt, is energieopslag nodig. De eerste stap hierin is gezet met een pilot voor energieopslag om zodoende kennis en ervaring op te doen met zo’n systeem. In het distributiecentrum is een modulair systeem van veertig batterijblokken opgenomen. In de toekomst is het systeem eenvoudig uit te breiden.

Labels
Subsidie Advies
Technical Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven