« Terug naar projecten overzicht

Nieuwe huisvesting LEMO te Haarlem

lemo-01.png

LEMO Benelux verhuist van Heemskerk naar Haarlem. Op bedrijventerrein Waardenpolder verrijst daarom binnenkort een nieuw gebouw van ca. 2600m2 met hierin een kantoor, assemblageruimte en bedrijfshal. M3E Subsidie Advies verzorgt voor dit project de subsidieaanvragen en de certificering met GPR Gebouw.

LEMO Benelux verhuist van Heemskerk naar Haarlem. Het internationaal opererende bedrijf groeit snel en de huidige locatie biedt te weinig kansen om dit te faciliteren. Op bedrijventerrein Waardenpolder verrijst daarom binnenkort een nieuw gebouw van ca. 2600m2 met hierin een kantoor, assemblageruimte en bedrijfshal. M3E Subsidie Advies verzorgt voor dit project de subsidieaanvragen en de certificering met GPR Gebouw.

Welzijn van de gebruikers

In het nieuwe ontwerp is veel aandacht voor het welzijn van de gebouwgebruikers. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een groot atrium dat dient als ontmoetingsplek en kantine, grote glaspartijen zorgen voor veel daglicht en de verlichting voldoet aan hoge eisen. Een gezond binnenklimaat wordt o.a. bereikt door de keuze voor balansventilatie met WTW waarmee meer wordt geventileerd dan minimaal vereist.

Gasloos

Behalve bovenstaande maatregelen op het gebied van welzijn, zal de nieuwbouw gasloos worden uitgevoerd. Er komt een warmtepomp die zorgt voor de warmte- en koudeopwekking, vloerverwarming in zowel kantoor als hal, triple glas en zonnepanelen. Een groendak op de assemblage verlaagt wateroverlast door de bufferende werking, isoleert beter en draagt bij aan de biodiversiteit in het gebied.

GPR Gebouw

M3E stuurt bij de nieuwbouw van LEMO aan op een evenwichtig duurzaam ontwerp waarbij niet alleen naar energie wordt gekeken, maar ook naar bijv. de materialen, gezondheid, watergebruik en flexibiliteit. Het duurzame keurmerk GPR Gebouw maakt deze verschillende duurzaamheidsaspecten inzichtelijk, laat de samenhang zien en legt de ambities en keuzes vast in de berekening.

De ambitie voor de nieuwbouw van LEMO ligt hoog: voor alle thema’s van GPR Gebouw moet tenminste een score van 8,5 gehaald worden! Inmiddels is het ontwerpcertificaat behaald en zitten de eerste palen al in de grond. Naar verwachting zal de nieuwbouw medio 2019 worden opgeleverd.

Labels
Subsidie Advies
Technical Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven