« Terug naar projecten overzicht

Brandweerkazerne Rotterdam The Hague Airport

RTHA brandweer a.jpg

Voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne op Rotterdam The Hague Airport is M3E gevraagd om het ontwerpteam van Moen & van Oosten Architecten bij te staan…

Locatie Rotterdam
Type Utiliteit
Soort Nieuwbouw
Fase Programma van Eisen / Voorlopig Ontwerp / Definitief Ontwerp / Bestek / Prijs- en Contractfase
Omvang 2.270 m² bvo
Discipline/dienst Bouwkosten en Technical Management
Jaartal   2016 - heden
Omschrijving

Voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne op het vliegveld op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is M3E gevraagd om het ontwerpteam van Moen & van Oosten Architecten bij te staan op het gebied van installatieadvies en bouwkostenmanagement. 

De nieuwe brandweerkazerne zal op de grens van airside en landside worden gesitueerd, gevolg hiervan is een hoge mate van beveiliging in gebouw zelf maar ook een complexere uitvoering tijdens de bouw. Zo moeten we tijdens de bouw ten alle tijden rekening houden met het vliegverkeer en kunnen er bijvoorbeeld geen hoge hijskranen worden gebruikt omdat die het zicht bij de verkeerstoren kunnen wegnemen en ook een obstakel voor de vliegtuigen kunnen vormen.

Omdat de kazerne op het vliegveld ligt zijn er tevens hogere eisen aan geluidsisolatie, uitrukeisen en de remise voor de crashtenders. Zo moeten de voertuigen binnen 30 seconden het gebouw kunnen verlaten, wat gevolgen heeft voor de remise. De brandweerlieden die werkzaam zijn op deze locatie draaien 24-uurs diensten en mogen tijdens hun dienst de kazerne niet verlaten i.v.m. de hoge uitrukeisen. Dit is anders bij een kazerne gelegen in een stad of dorp. Dit heeft tot gevolg dat er meer mogelijkheden worden geboden voor dagbesteding en daarom zowel binnen als buiten het gebouw diverse sportfaciliteiten zijn opgenomen.

Voor de verschillende ontwerpfasen van dit complexe project zullen wij het projectteam ondersteunen en financieel bijsturen om het project binnen de gestelde kaders te ontwerpen en realiseren. De bouw zal begin 2019 van start gaan en de oplevering wordt in de eerste helft van 2020 verwacht.

Labels
Bouwkosten Management
Technical Management
Utiliteit

« Terug naar projecten overzicht

Advies voor uw bouwproject?

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek:

Breda: 076 - 76 60 189
Capelle a/d IJssel: 010 - 20 22 210
Amsterdam: 085 - 74 41 486

Contact opnemen
Scroll naar boven